Matchreferat Skövde IK – HC Dalen

Inleder med att citera min far: Dalen är inget lag som färgar i den här serien…han är speciell min far men ett öga för hockey har gubben…

Söndagseftermiddagens hemmamatch mot just laget från Norrahammar var en tämligen ensidig historia där det aldrig var något som helst snack om saken inför en svag publiksiffra på 880 åskådare.

Första perioden är egentligen Skövdes från första nedsläpp och att ställningen bara är 1-0 är mer ett underbetyg till Skövdes målskytte än något annat. Men efter 18.28 spräcker glödhete Gustav Lindberg nollan med sitt något turliga 1-0-mål i powerplay. En spelform som skulle utövas flertalet gånger om när bortalagets opolerade och något fula spel inte lönade sig.

Andra perioden blir mållös med inte chansfattig. Iaf ett par frilägen och riktigt heta lägen för hemmalaget som borde slutat i 2,3 eller 4-0 skapas. Men Dalens för kvällen utmärkte burväktare August Eriksson håller tätt och 1-0 står sig fram till den avgörande tredje perioden. Där blev det dock mer att skriva hem om.

Tredje perioden är SIK’s från start till mål och det rinner iväg rejält. 2-0 lägger Alexander Henriksson in efter knapp fem minuter väldigt vackert framspelad av Gustav Lindberg. 3-0 gör Alexander Artursson från nära håll efter 15.34 i powerplay och när Dalen med drygt fyra minuter kvar tar ut målvakten skapar de en del tryck men det de lycka skapa står utmärkte Felix Tengvall i vägen för. När Axel Abrahamsson sedan skickar trissan hela vägen från djupet av egen zon in i bortamålet så är matchen såklart avgjord, 4-0 lyser vackert på tavlan i Billingehov efter en väldigt välspelad och fin insats av SIK. Viktige Josh Laframboise avslutar vackert målskyttet för eftermiddagen när han dribblar av en Dalenspelare och stänker dit 5-0. Målgesten vittnade om en både lättad och mycket glad kanadensare.

Snacka om att studsa tillbaka på bästa sätt efter fredagens förlust. Ett spelskickligt och kvickt hemmalag spelade både rejält, fysiskt och kreativt och 5-0 var ärligt talat i underkant.

På onsdag väntar nästa utmaning när Karlskrona HK står på andra sidan isen på bortais och på lördag vankas det hemmamatch igen när Tranås gästar Billingehov.