Matchreferat Karlskrona HK – Skövde IK

Onsdagens matchreferat landar först nu då en skidsemester i Kläppen kom emellan…
Ett hårt pressat Karlskrona mot ett skadedrabbat och vingklippt SIK kunde väl bara sluta på ett sätt? Onsdagens möte skulle dock bli en jämn historia som avgjordes först på övertid.

Första perioden startar KHK i ett rasande tempo och SIK har svårt att få pucken ur egen zon, dels på grund av ett skickligt hemmalag men också till stor del på grund av egna misstag eller slarv av Skövdespelarna som faktiskt vid mängder av tillfällen kunde lyft ut den runda svarta men inte var konsekventa nog. Detta skapade oreda i bortalaget och Karlskrona kunde trycka på i anfall efter anfall. Men SIK kämpade väl och Felix Tengvall i kassen spelare inspirerat och kontrollerat och var matchen igenom lysande och perioden slutade 0-0. Ett resultat som såklart SIK får vara nöjda med så långt.

Andra perioden hann knappt börja innan Jesper Emanuelsson lyckades göra sitt första mål för säsongen i en två mot etta. Jesper var klinisk i avslutet och 0-1 lös på jumbotronen i NKT Arena redan efter 1.26. Ett mer och mer frustrerat hemmalag checkades fast på ett fint sätt av Skövdeforwards och det skapades en rad rätt vassa lägen, men Viktor Kokman i KHK´s mål var påkopplad och stoppade det som sköts emot honom. Dock kom kvitteringen när Skövde egentligen hade mycket av spelet men ett tokigt byte av bortalaget gjorde att Philip Aspnäs Norberg plötsligt fick fri gata från offensiv blå och denne gjorde inget misstag alls. 1-1 satt fint strax över benskyddet på Tengvall när klockan tickat upp till 10.25.

Tredje perioden går kanske på poäng till Skövde som verkligen gav Karlskrona en rejäl match och det märktes för KHK var pressat och hamnade dessutom i utvisningsbåset hela tre gånger i perioden. Ett välspelat powerplay från SIK lyckades dock inte göra ledningsmålet utan det blev en kavalkad av missade målchanser. Söder brände, Henriksson brände, Emanuelsson brände, Jesper Andersson brände och till slut var det likaläge och 1 poäng till vardera lagen efter tre spelade perioder.

Övertiden inleddes med puckinnehav av KHK som skapade en del men efter vunnen tekning så tog SIK kommandot och skapade i alla fall två riktigt högoktaniga lägen men där skärpan lyste med sin frånvaro och som så ofta förr så straffas man benhårt och när Jesper Emanuelsson (i KHK alltså) hittar alltid målfarliga och erfarne John Henrion fri så avgörs också matchen. Distinkt och vackert sprätter Amerikanen in segermålet till 2-1.

En stark insats av Skövde IK som spelar till sig 1 poäng och skakade ett av experterna oerhört favorittippat Karlskrona HK.

Nästa match är nu på lördag då Tranås AIF gästar Skaraborg och Skövde. Pucken släpps kl. 16.00 och nog hittar publiken tillbaka då? 880 senast var inte mycket att hänga i granen…