Inför Skövde IK – Tranås AIF

Om ett par timmar släpps pucken då vi gästas av Tranås AIF på hemmais i Billingehov. Äntligen lördagshockey igen, vilket klubben också ”firar” lite extra med både för och eftergalej på Brödernas. Staffan Lundh ger nedan sin syn på eftermiddagens match.

1 poäng med från Karlskrona senast. En mycket väl genomförd bortamatch. Vad säger du om matchen och poängen?

-Tuff bortamatch som kan sluta hur som helst. Lite övertag för dom första halvan, som väntat, men ändå mycket avslut från ytterkanter sen äter vi oss in mer och mer i det och kunde slutat med 3 p.

Felix Tengvall fortsatte att spela inspirerat och såg väldigt bra ut?

-Som jag sagt tidigare så har vi två målvakter som vi litar fullt ut på  och han gjorde det han skulle.

I eftermiddag väntar lördagshockey i Billingehov när vi gästas av Tranås AIF. Ett lag vi mött flera gånger under hösten. Vad siar du om matchbilden?

-Ja de far ju runt som häxpipor ibland så det gäller väl att ha koll på dom helst genom att ha pucken mycket själva då. Alltid en balans off / def som måste finnas. Svårt att sia om men tror att det viktiga är att agera och reagera på det som händer och ha en bra handlingsplan på det. Det kan bli stenhård forecheck från deras sida som vi får klara av likväl att vi har pucken och spelar anfall och då ska vi attackera på dom.

Nycklar i matchen för att plocka poäng?

-Det är så mycket helhet i det så det är svårt peka på enskilda saker. Men det handlar någonstans att inte ge upp för mycket chanser bakåt samtidigt som du skapar anfallstid.

Truppen fortsatt brandskattad (skador och avstängning). Thilander vilade senast, är han redo? Smedberg har ännu inte spelat i Allettan, är det dags för honom att göra Allettandebut tro?

-Smedberg in i dag annars oförändrad trupp.

I mål hittar vi?

-Hjälm åter idag så vi följer veckans plan.