Matchreferat Skövde IK – KRIF Hockey

Kvällens hemmamatch trodde nog många skulle bli en tämligen enkel trepoängare, så även spelarna vad det verkade. Men av detta såg vi inte mycket av mer än möjligen några minuter i andra perioden.

Första perioden går på poäng till Skövde som äger en del puck men mest spelar på utsidan. det skapas någon halvchans men KRIF är konsekventa och har inte tänkt att föra spelet.
Det känns som att spelarna i hemmalaget trampar vatten eller går i kvicksand. Trögt, slarvigt och okoncentrerat är intrycken från läktarplats.

Andra perioden inleds rätt så frejdigt av SIK som snurrar friskt i anfallszon men inte är särskilt raka eller tuffa mot mål. Men sen plötsligt händer det. Axel Abrahamsson klappar till pucken och mycket vackert styr Jesper Emanuelsson in 1-0 efter 5.36. 2-0 kommer från Alexander Ternblad knappt 20 sekunder senare. Där och då kändes det som att matchen skulle rinna iväg. Men plötsligt så händer det. Högmod, nonchalans och huvudlösa beslut från SIK gör att KRIF först kan stänka in 1-2 genom Lukas Fredin efter 12.01 och bara 23 sekunder senare kvitterar Blekingelaget på kontring till 2-2. Därefter försvinner den mesta energin, både på isen och på läktaren, undermåliga passningar, märkliga beslut och en del slarv kännetecknar tillställningens andra akt.

Tredje perioden kan ha varit en av de tråkigare perioderna av ishockey som presterats i Billingehov på flera år. KRIF spelar sitt spel, defensivt och smart. SIK spelar inte sitt spel, sällan samlade genom mittzon, knappt ett enda längre anfall och perioden tickar snabbt mot slutet. Efter 60 minuter så väntar 5 minuter övertid. Tommy Lee skapar på egen hand ett halvt friläge och blir nedriven, men ingen signal från domaren trots att det nog torde varit en tvåa på KRIF-spelaren. Närmast mål är Alexander Artursson som träffar ribban efter en fin prestation, men närmare än så kommer inget av lagen.

Matchen således till straffar och det blir en lång holmgång mellan målvakter och utespelare och till slut lyfter Gustav Lindberg in den avgörande straffen till seger med 3-2 och SIK tar hem extrapoängen.