”Det är inte värt risken längre…” * Efter otäcka smällen – Gustav Marnetoft går över till helvisir * Följer efter nye lagkamraten

Gustav Marnetoft är tillbaka i Sundsvall.

Men i en ny look.

Han gör som många andra och spelar nu i ett heltäckande visir. 

– Jag kände väl direkt att det inte är värt risken längre, säger han.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Gustav Marnetoft, 22, dansar vidare.

Powerforwarden – som blev viral efter det här firandet i vintras – har ju återvänt till Sundsvall Hockey efter en utflykt till Piteå. 

– Det känns som att komma ”hem”. Ser verkligen fram emot att få träffa alla igen. Nu kör vi, sa han till hemsidan när han presenterades i början av augusti.

Han var en publikfavorit 22/23 med sitt frejdiga och uppoffrande spel och kommer såklart bidra med hårt jobb även denna säsongen.

Men när det var dags för SCA-cupen förra veckan – här är lite bilder på några av de nya spelarna i Sundsvall –  fick fansen se Gustav Marnetoft i en ny look.

Han spelar numer med ett heltäckande visir runt hjälmen. 

Varför? Vi blev nyfikna och ringde upp. 

Han berättar att han fick en klubba mot ögat på en vanlig träning i början av augusti och bestämde sig därefter för att spela med skydd framöver.

– Det är läskigt när det händer och hade jag inte haft blicken framåt skulle bladet ha spetsat ögat, nu slog det bara till. Så jag klarade mig undan den gången, men jag kände väl direkt att det inte är värt risken längre, säger han till hockeyettan.se.

Han spelade hela turneringen med sitt nya visir.

– Jag tänker testa detta ett tag nu och hittills känner jag ingen anledning att gå tillbaka. Jag förstår inte varför jag kört med bara vanligt visir tidigare egentligen, när man tänker efter är det ju bara dumt att inte ha det här extraskyddet.

Han fick också hjälp och stöd av nye klubbkompisen Johan Lindholm, som sedan förra säsongen spelar i ett identiskt helvisir, när han skulle fatta sitt beslut.

– Lindholm gjorde det lättare för mig att sätta på den. Det var skönt att ha hans stöd för det är ju lite ”machokultur” att man ska spela med bara vanligt visir. Nu kallas vi två för ”Bowlpack” istället och det trivs jag med, säger Gustav Marnetoft och skrattar.

Sedan tidigare har ju till exempel också Halmstads kapten Robin Dahse valt att – efter en otäck smäll mot ansiktet – spela i heltäckande visir under resten av karriären.

Text: PeO Larsson 

LÄS MER: ”Han är lite som Zlatan…” * Hela Sundsvalls trupp 24/25

PREMIÄREN  NORRA SERIEN: 

20/9: Boden-Kalix (19.00)

21/9: Piteå-Kiruna IF (16.00)

22/9: Clemensnäs-Sundsvall (16.00)

22/9: Örnsköldsvik-Hudiksvall  (16.00)

LÄS MER: Priser och abonnemang – så här följer du Hockeyettan 24/25 

Lista: 25 bästa värvningarna i ligan * Experten om nr 1: ”Smart i spelet över hela banan” * Kommentarer om alla spelare!