”Vi är redo att börja spela om poäng”

Försäsongen är över för den här gången. 

Så här summerar tränaren, Jesper Kemi, de senaste veckornas uppladdning inför seriestarten. 

Försäsongen har varit som en försäsong ska vara. Vi har fått gå igenom vinster och förluster, bra och dåliga perioder. Sammantaget har det varit en bra försäsong för oss. 

– Under de här veckorna som vi varit på is tillsammans har vi nött extremt mycket på det som vi anser vara dem viktigaste delarna i vårat grundspel. Där ser vi positivt på ”stegen” vi har tagit i den berömda processen. 

– Återtagandet av förlorade puckar, hur vi täcker upp för varandra på isen, backcheckar – skitjobbet, helt enkelt. Vi är på det klara med att: ska vi nå vår fulla potential måste arbetsinsatsen utgöra basen i vår vardag, säger Jesper. 

LÄS MER: ”Kul och spännande att sätta igång en ny säsong”

Försäsongen har dock inte flutit på helt smärtfritt. 

 – Vi har som alla lag haft en hel del skador och sjukdomar som cirkulerat i truppen, vilket gjort det svårt att följa vår planering som vi satt upp fullt ut. Oavsett tycker vi att vi står på en bra plats och är redo för att börja spela om poäng. 

– I dagsläget har vi några som är krassliga och ett par skador, men förhoppningsvis kommer vi kunna ställa upp med sju backar och tolv forwards i seriepremiären på lördag, säger Jesper Kemi. 

Seriepremiären mot Nyköping börjar 18.00 och biljetter till matchen köper du här. 

Redan klockan 15.00 öppnar vi upp festområdet utanför hallen. Biljetter till premiärfesten köper du här

Varmt välkomna till Renew Arena.

Mikael Einarsson Nisser