Angående Sundsvall kommuns strategiska samarbeten

Vi i Sundsvall Hockey bryr oss om Sundsvall, vi bryr oss om Sundsvalls historia och vi vill vara med och forma den framtid som ska prägla Sundsvall.

Därför är det en besvikelse när Sundsvalls Kommun väljer bort oss som strategisk samarbetspartner trots den omfattande verksamheten vi bedriver. Vi har regionens största breddverksamhet med hockeyskola och 13 lag från U9 till herr- och damlaget. Totalt 450 aktiva spelare & 128 ledare och vi fortsätter att växa och blir allt fler. Under säsongen anordnar vi flertalet cuper som bidrar till besöksnäringen i Sundsvall och vi bedriver även ett hockeygymnasium där vihar elever som tillhör Sundsvalls gymnasium och som i sin tur genererar ytterligare pengar till kommunen.

I år ansökte vi om ett strategiskt samarbete med Sundsvalls Kommun för att kunna utveckla vårt samhällsengagemang Kärnvirke med fokus på ökad rörelse för barn. Igår fick vi beskedet om att vi inte kommer att få något finansiellt stöd i form av ett strategiskt samarbete även om Kärnvirke ligger i linje med de inriktningsmål kommunen arbetar för.

Vi förstår att det finns ett varumärkesmässigt värde i att ingå i ett samarbete med en SHL-klubb och att det stärker Sundsvalls platsvarumärke och vi tycker att Timrå IK:s verksamhet likt vår är viktig. Sundsvalls platsvarumärke är dock något vi i Sundsvall Hockey i allra högsta grad också bidrar positivt till då vi växer både som förening och avancerar sportsligt. I kommunens idrottspolitiska strategi samt regler för föreningsbidrag framgår det också att ”Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till en ideell förening som har sitt säte i Sundsvalls kommun och bedriver sin huvudsakliga verksamhet inom kommunen”.

Vi är klart besvikna att Sundsvall kommun inte väljer att satsa på oss men vi kommer givetvis att fortsätta att jobba hårt för att fortsätta utveckla Kärnvirke och förankra en positiv syn på hälsa och rörelse samt förekomma att barn och ungdomarhamnar i kriminalitet. Med kärnvirke vill vi uppmuntra fysisk aktivitet och laganda som en del av barnens vardag. Vi ska bidra till glädje, delaktighet och gemenskap i Sundsvall.

Vi vet att vi är viktiga för Sundsvall och vi är enormt tacksamma för de företag, organisationer och personer som bidrar till vår fortsatta utveckling. Vår förhoppning är givetvisatt Sundsvalls kommun framöver inser vårt fulla värde och ser oss som en viktig ambassadör för kommunen och regionen.

/Sundsvall Hockeys styrelse