Välkommen, kapten Renemark!

Isak Renemark är klar för Mörrum Hockey! 23-åringen blir inte enbart en viktig kugge på backsidan – han går dessutom rakt in som lagkapten i sin nya klubb!

”Mörrum visade ett stort intresse, och då brukar man också ges ett stort förtroende. Att vara kapten blir ett ärofyllt uppdrag, men det kommer inte att förändra mig som person på något sätt. Jag har provat på rollen tidigare, i J20, så jag är inte helt färsk som kapten, även om det förstås är lite skillnad på junior- och seniorhockey”.

Vilmer Stahmann och Tobias Brahm blir assisterande kaptener.

”Det kommer att bli ett bra samarbete. Det är skönt för mig att ha två äkta Mörrumskillar vid min sida”, säger Isak som kommer att spela med tröja #54.

För första gången i sin karriär kommer han nu att spela i samma lag som sin lillebror August.

”Det var också en liten aspekt som jag vägde in innan jag bestämde mig för Mörrum. Det ska bli både spännande och roligt att vi får den chansen så här tidigt i våra karriärer. Jag tror vi skulle kunna bli ett bra backpar. August som lite mer offensiv, och jag som lite mer defensiv”.

Isak kommer närmast från Kristianstads IK, där han spelat sedan 2021. Under den tiden har han hunnit med bland annat 78 matcher på allsvensk nivå. Säsongen 2021/22 var han utlånad till Mörrum i sex matcher.

”Jag minns den första matchen jag spelade som utlånad. Det var ett derby mot Krif och väldigt mycket folk på läktarna. Det kom som en överraskning, det var jag inte riktigt beredd på. Det är lite dit man hoppas komma igen med det här laget, även om vi inte får möta Krif. Publiken är viktig”.

Mathias Lönqvist säger så här om Isak Renemark:

”Isak är en toppback i Hockeyettan! Det är en tvåvägsspelare som är bra på allt, över hela banan. Han blir vår försteback, som ska leda laget. Vi är väldigt glada att vi lyckades knyta honom till oss. Isak blir vår sista pusselbit på backsidan. Vi tycker att vi har fått en mycket bättre bredd jämfört med förra säsongen. Vi har mer av både tyngd och skicklighet”.

Isak Renemark på Eliteprospects.

» Missa inget av dramatiken i Jössarinken – köp ett säsongskort du också! Finns från endast 1000 kronor!

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.
#30 David Otter, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#8. August Renemark, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#18 Lucas Folkesson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#54 Isak Renemark, b.
#57 Emil Andersson, b.
#91 Leo Klavhed, b.

#9. Rasmus Leijonhielm, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#17 Noa Lindqvist Muci, f.
#20 Ilya Zheltakov, f.
#23 Hugo Mörnhed, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#27 Elias Andersson, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#79 Viktor Fridolfsson, f.
#86 Hampus Johannesson, f.
#96 Vilmer Grundström, f.

Tränare: Simon Skoog Peter.
Assisterande tränare: Fredrik Ekeflod & Koffa Andersén.