Förlust med 1-6 mot Hanviken!

Inspirerande första 5 minuterna med avslappnad spel från oss med några fina målchanser. Hanviken tar över mer och mer men i tolfte minuten passar Sebastian Lindström till Calle Aronsson som hittat Simon Hedlund uppe vid blå som avancerar och snyggt gör 1-0 i krysset. 12:33 får vi ett powerplay. Med ca 3 minuter kvar har Hanviken en puck som dansar på mållinjen. Vi blir ordentligt tillbakapressade sista 3 och med 17 sekunder kvar får vi utvisning på Simona Hedlund.

Skotten: 9-7

Vi inleder andra perioden med en man mindre och efter 1:19 kvitterar Hanviken. Efter målet tar Hanviken över spelet mer och mer och vi kommer bara upp i några kontringar. Sista halvan av perioden får vi i stort sett bara att se till att får försvara oss. Dock i sista minuten kommer vi upp och får några chanser.

Skotten: 9-13

1: 29 in i tredje drabbas Hanviken av en utvisning. Vi får till några chanser men inget mål. 6 min in i perioden gör Oscar Fröberg en jätteräddning. 10:27 kan vi inte stå emot längre utan Hanviken gör 1-2. 2 minuter senare står det 1-3 efter att vi har förtvivlat svårt att ta oss ur vår egen zon. 15:10 gör Hanviken 1-4. 1:58 kvar åker Oscar Sarhus ut 2 minuter. 31 sekunder senare står det 1-5. 1-6 kommer med 16 sekunder kvar.

Skotten 6-17

Totalt: 24-37

Häggen kommenterar
”Vi gör en solid insats under de första 50 minuterna av matchen, men det är inte acceptabelt att lämna Fröberg ensam i målet under de sista 10 minuterna. Han håller oss kvar i matchen under andra perioden och ger oss en chans att vinna, men vi utnyttjar inte den möjligheten.

Det märks tydligt att Hanviken är ett av topplagen i serien. De spelar med konsekvens och högt pucktempo genom hela matchen. I första perioden har vi vår chans – vi tar ledningen med 1-0 och skapar ytterligare två eller tre riktigt stora målchanser. Om vi ska ha möjlighet att ta poäng mot lag av den här kalibern måste vi bli bättre på att ta tillvara på dessa chanser. Trots allt fortsätter processen imorgon. Vi laddar om och kör på igen!”