Ronny inför toppmötet mot Tranås

Imorgon väntar en riktigt tuff nöt för Bois att knäcka, då det erkänt starka Tranås kommer på besök. Det brukar alltid bli fartfyllda och tuffa möten lagen emellan, och Bois tränare Ronny Helander räknar inte med något annat imorgon!

En vecka sen senast, kommer du ihåg förra matchen?!

– Nej det är knappt faktiskt, men det blev väl 3-2-förlust i sudden med mindre än sekunden kvar. Det var givetvis väldigt snöpligt att förlora på det viset. Men jag tycker vi gör en helt ok match, framför allt börjar vi väldigt bra i första perioden, Sedan i andra tappar vi lite puckar i fel lägen, och det ger dem en kvittering, men vi återtar ledningen. I tredje får de inte bära in pucken överhuvudtaget, utan tvingas chippa in den för att komma in i zonen, och där har vi bra kontroll på dem. Sedan gör de ändå ett mål i powerplay, vilket gjorde att vi fick spela sudden för första gången denna säsong. Det har vi inte tränat på, så där fanns det väl lite saker vi kan slipa på, men sedan åker vi på en utvisning, och där krigar killarna jättebra, innan det där snöpliga skottet i slutsekunden då…

Som vanligt mot Dalen så var ni det bättre laget och förlorar ändå!

– Ja vi har otroligt många vassa målchanser, vi har 4-5 bara de första 7-8 minuterna. Vi måste få bättre utdelning på våra målchanser, det är det vi faller på. De har visserligen fler skott, men det är ju utifrån och aldrig farligt egentligen, vi har betydligt fler och hetare målchanser än vad de har. Men det handlar om att förvalta lägena med, det är surt, för jag tycker att vi förtjänade tre poäng.

I tredje perioden spela ni lite på ledningen är känslan?

– Ja vi blir kanske lite för avvaktande, jag skulle önska att vi åkte lite mer skridsko och sätter hårdare press på dem, men samtidigt stänger vi linjerna bra och vi sorterar också väldigt bra i egen zon, så försvarsspelet var riktigt bra. Det ser överlag bättre och bättre ut tycker jag, med den hårda pressen så får de inte några längre anfall och absolut inga skott ifrån slottet. Så försvarsmässigt såg det ändå bra ut, men jag skulle vilja att vi fortsatt satt högre press med mer skridskoåkning så att vi fick mer istid i anfallszonen.

Ser vi till matchen så var egentligen enda gången de skapade något antingen i powerplay eller på spelvändningar…

– Ja det är det som är irriterande, att vi ger dem chansen att få spelvändningar när vi slår chanspass som kan brytas. Det har vi pratat mycket om, men det är saker som händer ändå, det är den delen man var minst nöjd med efteråt. Men vi gör en helt ok hockeymatch och med bara lite mer skärpa så hade vi avgjort detta under ordinarie tid.

Finns det någon spelare du vill lyfta fram?

– Jag tycker att Max Wennlund gör mycket rätt kväll efter kväll. Han ligger på gränsen hela tiden, stör i rätt lägen, vårdar puck i rätt lägen, Det är en riktig klippa att ha i laget. Även Aronsson gör mycket rätt, genomgående hela säsongen.

Då väntar Tranås imorgon!

– Ja det brukar bli frejdigt, fartfyllt och fysiskt, det ska bli kul!

Vad måste ni se upp med i deras spel?

– Att inte få vändningar mot oss, och att vi måste åka mer skridskor, så vi inte blir bekväma i backchecken utan att vi åker full fart hemåt även om vår back är efter oss, det ger oss mer tid att hjälpa varandra. Att tävla och vinna varje lite strid på isen, de är skickliga i anfallszonen, så vi ska försöka nyttja att vi kan vara snabba i spelvändningarna och ställa om snabbt, vi är vassa när vi kommer i fart.

De är nog det laget i västra som sätter hårdast press i sitt checkingspel!

– Ja så är det, och då handlar det om att vara redo, att göra rätt saker, att trä förbi puckar och göra vändningar på dem. Så bra spelvändningar och att ta striden på mål och lägga puckar på mål. Vi måste också träffa mål, det är viktigt, annars kan det inte bli mål. Vi hade 6-7 skott utanför senast, de måste sitta på mål.

Hur är sjukdomsläget?

– Vi är fullt friska, så det är hård konkurrens om platserna. Vi startar med samma lag som förra matchen, plus att vi har med Joel Cruus som sjundeback. Han har gjort det bra i J20 och förtjänar chansen.