Fält fixade festen!

Bois gjorde som fjärilslarven, att den gick ifrån att vara tråkig och grå till att bli en underbart vacker skapelse under gårdagens match mot Tranås. Den bleka insatsen i period två blev en underhållande och spännande period 3 och förlängning, och Bois kunde till slut stå som segrare mot ett skickligt Tranås. Den som var mannen bakom kvitteringen var Alex Fält, den egenfostrade junioren som gjorde sitt allra första a-lagsmål igår. Snacka om att välja rätt tillfälle!

Vilket drama ni bjöd på igår!

– Ja det var en rolig match att spela, med mycket folk på läktarna. Synd att vi var lite sämre i andra perioden, men annars gör vi en helt ok match tycker jag.

Vad funkar inte i andra?

– Vi slarvar och går ner i skridskoåkningen och Tranås är både spelskickliga och snabba så är inte vi påkopplade så skapar de målchanser.

Jag upplevde att passningsspelet var direkt undermåligt!

– Ja det blir så när vi inte är påkopplade, då får man mindre tid med pucken och då blir man uppkäkad, då ser det slarvigt ut.

Vad pratade ni om inför tredje perioden?

– Dels att det var mycket folk på plats och de förtjänade inte att se så dålig hockey, så vill vi ha publik i december så måste vi steppa upp, så det var lite tändvätska.

Vad gör ni bättre sedan i tredje?

– Då är vi mer påkopplade, vi åker skridskor och fullföljer och går på kropp och då vinner vi andrapuckar och kan lägga på mål och vinna pucken igen, då ser det betydligt bättre ut.

Och du fick göra mål!

– Ja det var riktigt kul. Jag kommer in på högerkanten och försöker få den över axeln in i mål och så gick den in, och det blev bra liv på läktarna med, det var kul!

Det var första målet i a-laget!

– Ja det var kul, och roligt att göra det i en jämn match mot ett bra lag med. Extra kul att vi sedan vinner efter over time med, det var riktigt kul.

Du har tagit vad som ser ut att vara en fast plats i tredjekedjan tillsammans med André Astely Rydberg och Wiggo Weinö, hur har det varit?

– Det har varit lite segare på slutet med mycket speltid även med J20, så det har blivit lite mycket, men det är alltid kul med mycket istid och på slutet har jag även fått chansen i boxplay, det är roligt.

Hur tycker du att varit att spela med a-laget?

– Det har varit helt ok ändå, men man blir lite mer nervös när man får pucken i a-laget, men jag försöker jobba på det och bli mer bekväm med den. Då är det bra att spela med J20 ibland med, där man kan äga mer puck, så jag tycker det blir bättre för varje vecka ändå.

Du är ju rätt liten, men kommer förvånansvärt ofta ut från sargduellerna med pucken i behåll!

– Jag har alltid varit minst, så jag har fått lära mig att använda kroppen på rätt sätt, att vara smidigare och bättre på skridskorna istället för starkast.

Du spelade idag också, där du gjorde första målet!

– Ja men vi förlorade med 4-3 till slut, men jag tycker det var lite som i fredag att vi kommer ut bra men slarvar i andra, och tappar i andra från 3-1 till 3-3. Sedan i tredje får vi inte riktigt hål på dem och släpper istället ett och sedan hade vi ingen push kvar att ge, det var segt i sistaperioden. Alla juniorer som spelade med a-laget körde morgonträning med kl 9, och sedan match kl 14, så det var rätt tufft.

Det förstår jag! Men är det med och spelar imorgon igen, orkar du det?!

– Ja det gör jag, det kommer nog gå bättre. Får jag sova och käka bra här så blir det nog bättre. Det är extra adrenalinpåslag nu när det är derby med, då blir det lättare att orka.

Men det kanske är bra med avbytare så man kan få vila lite extra om man går sig stum?!

Ja precis.

Vad tror du om matchen imorgon?

– De kommer nog att ge allt, det är en stor match när vi kommer dit. Så det kommer nog bli en tajt match med mycket närkamper, men vi är det bättre laget så så länge vi åker skridskor och fullföljer kamperna så har vi stor chans att vinna.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd