Seger i derbyt, med nya formationer!

Bois tränare Ronny Helander hade stuvat om rejält i formationerna inför dagens derby mot Grästorp, det första seriederbyt lagen emellan på flera år. Om det berodde på att det gav ny energi eller på annat är svårt att svara på, men i slutändan så stod i alla fall Bois som klara segrare med 2-5 på bortaplan (1-0,1-3,0-2). Framför allt stod man för en imponerande andraperiod.

Så här mönstrades laget denna gång:
Sandberg (Karlstam)

Aronsson-Blomberg
Lindén-Wennlund-Engvall

Nilsson Westlund-Wedemo
Weinö-Astley Rydberg-Gustavsson

Håkansson-Cruus
Karlsson-Lööf-Smedberg

Bergqvist (extra Axelsson)
Benjaminsson-Larsson-Fält

Den första perioden var matchens klart jämnaste. Även om det var Bois som kom ut piggast och var det spelförande laget, så hade Grästorp faktiskt fler heta lägen. De kom flera gånger efter spelvändningar, och Boismålvakten Tobias Sandberg fick rädda ett par stycken för att Bois inte skulle hamna på efterkälken ordentligt. Ett friläge lyckades han dock bara rädda förstaläget på, för returen kunde Boisbekante Helmer Rydholm trycka in till 1-0-ledning för hemmalaget. Bois hade som sagt var rätt mycket puck, men hade svårt att ta sig in på kassen och skapa de där a-chanserna som nästan krävs för att göra mål.

Men efter en trevande förstaperiod så kom Bois ut betydligt bättre i den andra. Och det tog bara 2,33 innan Bois kunde utjämna. Det var Linus Lööf som starkt brät in på vänsterkanten, sökte Emil Smedberg med ett pass, men det bröts så pucken kom tillbaka till Linus som från mitt i slottet hängde dit 1-1 på plocksidan bakom Alexander Sundstrand. Bois tog allt mer och mer över matchbilden och stundtals så var det Bois som stod och passade runt i Grästorpszonen medan Gärstorpsspelarna förtvivlat försökte hålla Boisarna på utsidan. Men när Bois fick chans att spela powerplay höll det inte längre för Grästorp. Pucken gick som på ett snöre mellan Boisspelarna innan till slut Emil Smedberg hitta med ett pass genom boxen till Jesper Lindén som direktsköt in 1-2-pucken. Grästorp kändes inte ens med i matchen, men när de själva fick chansen att spela powerplay så utnyttjade de läget perfekt. Fölrst hade de ett skott i ribban, men när Anton Kivelä hittar in i slottet till David Lundmark så har inte Sandberg en chans på direktskottet. Men roligare än sp blev det inte för hemmafansen, för resten av matchen var Bois, och Bois allena. För Bois fortsatte att parkera i Grästorpszonen och till slut, med bara 18 sekunder kvar av mittenakten, så kom också 2-3. Det är Wiggo Weinö som skjuter en handledare från några meter innanför blå, och målvakten Sundstrand ser inget då det är Boisare framför och skymmer.

I den tredje perioden var greppet kanske inte lika konstant, men visst var det Bois för hela slanten. Efter ännu ett långt anfall i inledningen av den tredje så sköt Tobias Aronsson från blå, framför mål stod Adam Karlsson och styrde in pucken och Bois hade skaffat lite luft resultatmässigt också, även om spelövertaget indikerade att detta skulle bli tufft för Grästorp ändå. Inte ens när Bois drog på sig en utvisning så lyckades Grästorp få till något vasst, istället så vänder Bois på spelet och Wiggo Weinö kommer i en en- mot en-situation, och han tittfintar innan han drar upp en snabbt handledare rätt upp i klubbkrysset, hur snyggt som helst. Lite kul var det att Boismålvakten Tobias Sandberg fick en assist på det målet. Bois kontrollerar av matchen på ett bra sätt och Grästorp kommer ingenstans, samtidigt som Bois kanske inte slet livet ur sig i jakten på ännu mer mål. Segern var ändå i hamn och därmed så ståtar nu Bois på andraplatsen i serien efter halva serien är spelad med 21 av 27 poäng plockade.

Plus idag till Wiggo Weinö som stod för två fina må och piggt spel i övrigt, även fjärdekedjan med Axelsson-Larsson-Benjaminsson tycker jag gjorde det bra, de var nästan bästa enhet i första perioden och låg då bakom det hetaste i chansväg. Nu väntar ett sex dagar långt uppehåll innan det är dags för en ny bortamatch med bussresa, nämligen sereifinal mot Borås. Sugna på att hjälpa laget till seger då? Anmäl er asap till Krister Holm på tel 0735056131!