Förlust mot Dalen

Det blev förlust i Bois andra träningsmatch för säsongen. Dalen tog ledningen med 2-0 i den första perioden och kunde sedan behålla sin ledning matchen ut, till slut skrevs segersiffrorna till 4-1 (2-0,1-1,0-0).

#18 Jesper Lindén – #13 André Astely Rydberg – # 90 Joel Benjaminsson

Bois kom säkert till match med en god känsla efter den fina insatsen mot Grästorp i match ett, men den matchens fina förstaperiod förvandlades till ett riktigt magplask i match 2. För man vann inga närkamper, man var inte påkopplade i skridskoåkningen och framför allt i egen zon såg det både passivt och klent ut. 1-0 kom också som ett brev på posten sedan man i boxplay förlorat en kamp vid sargen och det blev ett två mot ett-läge och passen satt på bladet till 1-0 i öppen kasse. Och några minuter senare så kom också 2-0, efter en spelvändning där en Dalenspelare störtar på bortre stolpen och kan stöta in pucken. Bois hade några chanser med, men Hampus Hedman räddade bland annat ett friläge.

I den andra perioden drar Bois på sig två tidigare utvisningar, och på en av dem så kommer också 3-0. En Dalenspelare kan alldeles för enkelt plocka loss pucken efter en tekning och bli fri med Sandberg, som räddar förstaläget, men returen är han chanslös på. Sedan är det Bois tur att få chansen att spela powerplay, och där kan Emil Smedberg först vara nära att reducera när han sånär drar målvakten, men när pucken åker ut, så backar även Smedberg ut lite, får pucken och drar ett direktskott upp i närmsta krysset till 3-1. Bois får strax efter även spela 5 mot 3, men trots en riktig kanonad med ribbskott och flera kalasräddningar av Dalenmålvakten Hampus Hedman så blir det ingen Boisutdelning.

I den tredje perioden så försöker Bois jaga, men Hampus Hedman växte verkligen ut till ett spöke i Dalenkassen. Bland annat så bidrog han till att Emil Smedberg, dagens kanske bästa Boisare, missade en straff. När Bois sedan tar ut målvakten så får man se det sällsynta att målvakten gör mål. Hedman inte bara storspelade med att mota puckar, han la också en riktig lobb över alla Boisare in i den tomma Boiskassen sedan Bois chansat med att plocka ut målvakten i sin jakt på reducering.

Nej detta var ingen höjdarinsats från Bois sida, även om man spottade upp sig lite i de två sista perioderna. Men man hade inte alls samma precision i passningsspelet och hade därmed svårt att få upp farten i spelet. Känslan var också att man inte hade någon formation som klev fram riktigt och ledde laget, kanske en följd av att man valde att sprida ut spetsarna över fyra kedjor.