Mäktig hyllning, trist slut!

Idag genomfördes en mäktig hyllning när Filip Thörnqvists tröja hissades upp i taket. Ett härligt gäng gamla Boisare hade slutit upp för att hylla ikonen, och det var en rörd ikon som fick motta hyllningar, tal och några gåvor innan tröjan till slut hissades upp i taket. När matchen väl drog igång så var det också en match i ”Kapten Rödskäggs” smak, med massor med kamp, en hel del tjafs, men tyvärr utan lyckligt slut denna gång, då Borås vände och vann med 2-4 (1-0,0-1,1-3).

Fina 1446 åskådare hade kommit för att hylla klubbikonen och för att se ett riktigt toppmöte i premiären av västra hockeyettan säsongen 24/25. Och efter den fina hyllningen så följde en match precis i den forne kaptenens smak. För det var massor med fysik, sargdueller, tjafs efter avblåsningar där inget av lagen ville ge sig. Det var Borås som inledde de första fem minuterna starkast, de vann lite fler dueller och kunde på så vis bygga upp ett tryck i anfallszonen, även om de inte fick ut något i chansväg av övertaget. Men Bois tuffade efter de första minuterna till sig och vann då fler dueller och de sista femton minuterna var det jämnt, men ändå med ett visst Boisövertag. Därför var det inte heller så konstigt att det var Mariestad som gjorde periodens enda mål. I powerplay så fick Kevin Engvall pucken i toppen på höger tekningscirkel, siktar in sig och skjuter en handledare under armvecket på en skymd Viggo Andrén i Boråskassen.

Den andra perioden liknade mycket den första periodens avslutande femton minuter. En jämn match med mycket kamp och få lediga ytor att få upp tempot på. Bois hade dock några fler spelvändningar där man kunde spela förbi Boråslaget och komma i två mot ettor och ett friläge, men Viggo Andrén stod i vägen för allt. De riktigt långa anfalla var dock få för båda lagen, även om Bois hade något där Kevin Engvall var nära att trä in den köksvägen. Borås skapade inte så mycket, men när de fick chansen så tog de den. I powerplay hittade Albin Storm från förlängd mållinje Henrik Eriksson på bortre stolpen och avslutet satt klockrent i nättaket förbi en chanslös Tobias Sandberg.

I den tredje perioden så var det Borås som inledde bäst, dels med ett par långa anfall, men också ett par snabba spelvändningar där Tobias Sandberg fick komma upp stort och rädd. Men Bois jämnade ut spelet och när Bois vänder spelet så kommer pucken upp på en släpande Anton Blomberg och han krutar i för kung och fosterland stenhårt högt upp på plockhandsidan och det var 2-1 till Bois. Efter det har Bois ett klart grepp om händelserna under en femminutersperiod, där man har flera chanser att utöka ledningen. Anton Blomberg skjuter i stolpen(?), Max Wennlund har ett gyllene läge mitt i slottet men skjuter utanför och det är någon rörig situation framför Boråskassen där det vispas med Boisklubbor mot den liggande Boråsmålvakten men ingen får någon bra träff på pucken. Istället kommer 2-2 från ingenstans. Borås får ett anfall, pucken går upp på blå, en handledare kommer och pucken styrs av Pontus Netterberg precis framför en chanslös Tobias Sandberg. Och bytet efter så kommer också 2-3, denna gång på en retur, där en Boråsare får stå och slå på en retur både en och två gånger innan den går in mellan benen på Sandberg. Då återstår endast 6½ minut kvar av matchen, och Borås spelar efter det på ett effektivt sätt av matchen. De ställer sig och stänger mittzonen, och Bois kör fast där gång på gång. När Bois sedan tar ut målvakten så kommer också 4-2 i tom kasse, och matchen var avgjord.

Detta var en riktigt bra hockeymatch! Det var nästan slutspelskaraktär på matchen, mellan två lag som gav sitt allt och där Bois lika gärna kunde ha vunnit. Dock blev två misstag i slutet av den tredje perioden avgörande, där Bois var lite för veka framför egen kasse. Samtidigt är det saker som alltid kommer ske under en match, man är inte alltid perfekt i position, det är inte robotar som går att programmera till att göra något perfekt, utan misstag kommer att ske. Denna gång kostade det två baklängesmål, och det gav Borås en, inte oförtjänt med tanke på vilken fin match också de gjorde, seger denna gång.

Många var bra idag, men det är svårt att glänsa när det inte bjuds på några ytor, eller tid. Men Anton Persson förtjänar ett plus i kanten. Tobias Sandberg gjorde det han skulle och väl det. Men jag vill också lyfta fram backarna Tobias Aronsson och Manne Håkansson, som stod för fina insatser.  Nu blir det chans till revansch på onsdag, då Bois åker till Falun för match.