Bois nollade Falun och vann klart!

Bois vann bortapremiären mot Falun med klara 0-4 (0-1,0-1,0-2) efter en match där man dikterade händelserna i stort sett i 60 minuter. Bois malde långa stunder ner Falun i egen zon, och segern var odiskutabel. Därmed kan de första av förhoppningsvis många trepoängaren läggas till handlingarna för säsongen 24/25.

Förra säsongen ändade Falun en tio matcher lång förlustsvit genom att vinna sin första ettanmatch för denna sejour mot just Bois. Det var vändningen för Falun som sedan gjorde en riktigt bra säsong och gick hela vägen till playin-spel. I år har de ett förstärkt lag, men denna gången var Bois påkopplade på ett helt annat sätt. Redan från start så vann man tekningar, man åkte mycket skridskor och satte hård och hög press med mycket tacklingar. Det gjorde att man ofta kunde vinna pucken i anfallszonen och man fick långa anfall. Det gav också utdelning efter 2½ minuts spel. Wiggo Weinö tar in pucken på högerkanten, åker runt målburen längs med sargen innan han snurrar runt och hittar Manne Håkansson med ett ruskigt fint pass på bortre. Helt fri med Alfred Svensson gör Manne inget misstag och 1-0 var ett faktum. Bois fortsatte snurra friskt i anfallszonen och det var flera gånger man var redo att anteckna 0-2. Faluns anfall var korta, med undantag för ett friläge (som Sandberg räddade) så hade de i princip ingenting de första 18 minuterna. Men då fick de faktiskt ett långt anfall, och pucken dansade framför Sandberg ett par gånger om men Boismålvakten var tät.

Den andra perioden inleds hyfsat jämnt de första fem minuterna, men sedan tar Bois ett allt kraftigare tag om matchen. Man kommer lite närmare Falunspelarna och får då bättre press på dem och kan vinna pucken och återigen få långa och bra anfall. När Bois sedan får ett powerplay så kommer också tvåan. Och åter en gång så är det Wiggo Weinö som står för den avgörande passningen. Från förlängd mållinje så passar han bakom ryggen över till andra stolpen där Jesper Lindén kan raka in den i mer eller mindre öppen kasse. Strax efter det så får Falun sin första chans för perioden, och åter en gång så står Tobias Sandberg för en finfin benparad. Nästa stora läge är Anton Perssons, då han blir helt ren efter ett nytt fint Weinöpass, men Svensson räddar. Nästa byte skjuter Viktor Nilsson Westlund från blå, pucken styrs men räddas av Svensson, men returen slås i en båge över Svensson, men också precis över målet.

Den tredje perioden inleds också rätt jämnt, men det märks också att Bois försöker bevaka sin ledning lite mer. Man ligger inte på lika hårt i checkingen utan man ställer oftare upp och styrspelar. Det ger färre Boisanfall, men samtidigt så är också Faluns anfall lätträknade. När Bois förstakedja för dagen (Lindén-Lööf-Smedberg) är inne så blir det dock ofta Boistryck och det är efter ett sådant 0-3 kommer. Falun ser ut att äntligen komma ur zonen efter ett långt tryck, men då lyckas Linus Lööf bryta pucken innanför blå, passa ner till Lindén som passar tillbaka till Smedberg som mitt inne i slottet först passfintar innan han drar in pucken bakom en chanslös Svensson. Falun försöker flytta upp spelet i jakt på reducering och har något längre anfall, men i det stora hela så reder Bois ut det bra. När Falun sedan dessutom plockar ut målvakten kan Wiggo Weinö kröna sin fina insats med att lägga in 0-4 i tom kasse.

En stabil och fin insats, där alla bidrog till segern. Men jag vill ändå lyfta fram WWW, alltså Weinö, Wennlund och Wedemo som gjorde fina insatser, samt Tobias Sandberg som hade en svår match med lite att göra, men där lägena var klara för Falun när de väl dök upp.

Nu väntar match redan på fredag, då Forshaga kommer på besök. Då lär krävas en minst lika bra insats om segern ska bärgas!

Till sist några korta ord med matchens lirare, Wiggo Weinö: Vilken fin match du gör, ett mål och två assists!

Stort tack! Ja jag tycker vi har bra kemi i kedjan och skapade mycket, så det kändes bra!

Ja det var ny omgivning för dig idag, men du tyckte ni hade bra kemi direkt?

Ja (Anton) Persson har energi och driv och André (Astley Rydberg) vet vad han ska göra med pucken, så det stämde bra.

Till sist: Vad tycker du om lagets insats?

Stabilt, jag tycker vi visar idag vad vi går för och när vi gör rätt saker på isen så blir det bra, så en gedigen insats.