MATCHRAPPORT: Två självmål fällde Brödernas/Väsby hemma mot Hanviken

Trots ganska stort spelövertag av Brödernas/Väsby i fyrtio av matchens sextio minuter och där Hanviken endast sköt tio skott på mål, gick de segrande ur matchen med uddamålet 3-2. Pucken studsade gästernas väg där två av de tre målen var självmål och matchen ikväll blev ett tydligt exempel på varför Hanviken är lagets stora boogeyteam denna säsong.

– Vi startar matchen med hög press och första 15 minuterna är bra. Det skapas målchanser och vi spelar en snabb, fysisk hockey med bra energi. Tyvärr får vi ingen utdelning och Hanviken gör 0-1 och 0-2. Andra perioden är ganska energifattig men vi skapar en del lägen. Vi gör det lite för enkelt för Hanviken och vi skapar inte det tryck mot mål som vi önskar. Sista perioden är stark och jag tycker vi skapar tillräckligt för både tre och fyra mål. Besviken över resultatet men vi tar med spelet i första delen av första perioden, hela sista perioden och att Hanviken endast skapade 10 skott mot oss under hela matchen, säger tränare Markus Odén.

Nej, det vill sig verkligen inte för Brödernas/Väsby när Hanviken står för motståndet. Trots en väldigt fin start på matchen av Brödernas/Väsby där laget visade upp helt rätt attityd med bra fart i spelet och verkligen satte gästernas försvar och målvakt i arbete, så var uppförsbacken trots det ändå stor efter tjugo spelade minuter.

Hanviken visade varför de varit lagets stora spöke denna säsong när de gjorde två mål på sina i princip enda skapade chanser för perioden. Och frågan är om ens det första målet ska anses som en farlig chans men gästerna hade turen på sin sida när ett inspel, mest på chans, vallades in via Rasmus Sörgardts skridsko och in i mål.

Utökningen sköt gästerna in i direkt efter tekning i ett numerärt överläge där Linus Ryttar var skymd och inte hann stoppa det rappa avslutet.

Brödernas/Väsby tappade aningen i intensitet efter dessa två kallduscher men skapade ändå ett riktigt bra läge i sitt sista numerära överläge i första perioden men där Joni Nikko dessvärre träffade stolpen från nära håll.

Med en tvåmålsledning i ryggen var det ett morskare Hanviken som spelade under mittakten samtidigt som Brödernas/Väsby inte alls kändes lika självklara i sitt spel.

Till råga på allt kom kvällens andra självmål i andra periodens sjunde minut när pucken for som en flipperkula mellan flera spelare och där den till sist prickade Jeremias Lindewall och in bakom en maktlös Linus Ryttar.

Brödernas/Väsby gjorde en bättre avslutande halva av mittakten men saknade förmågan att få till avsluten varför målvakten i Hanviken ganska enkelt kunde suga in det mesta.

Laget var beroende av en bra start i den sista perioden för att skapa nerv i matchen och det var precis det man fick när Fredrik Forsberg drämde in reduceringen till 1-3, rätt upp i nättaket, i den tredje minuten.

Målet gav laget en förnyad tro och när Hanviken fortsatte att dra på sig utvisningar kom även till slut 2-3 när Christian Hägg från kanten visade upp vasst skytte.

Det gav fortsatt energi och sedan var laget inte alls långt ifrån en kvittering men pucken ville inte riktigt studsa lagets väg denna kväll samtidigt som Hanviken mot slutade offrade sig bra och höll ihop laget väl vilket gjorde vägen fram ganska snårig för Brödernas/Väsby.

Sammanfattningsvis så kommer laget ut starkt och påkopplat men får trots det en tung målmässig start och väl i underläge låste det sig till slut även i spelet. Hanviken fick matchen precis dit de ville och Brödernas/Väsby får ta med sig avslutningen från matchen som snudd på gav en upphämtning.

Christian Hägg var involverad i lagets båda mål för kvällen via en framspelning och sedan via ett fint avvägt skott som gav matchens sista reducering. Var därmed vassast för kvällen och tar hem tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Fredrik Forsberg som även han stod för en 1 + 1 meny i form av mål och assist och visade stundtals prov på sin fina fart och sitt kraftfulla spel.

Sista grisen ges till kapten Linus Rotbakken som var viktig i spelet i numerärt överläge där han spelade fram till de båda målen.

Laget får nu ta nya tag till helgen när laget åker till Norrland för dubbla matcher mot Kiruna och Boden och sedan nästa onsdag söka revansch mot Hanviken eftersom returmötet då stundar ute i Tyresö.

Vid pennan

Matchstatistik:
Brödernas/Väsby – Hanviken 2-3 (0-2, 0-1, 2-0)
Period 1: 0-1 (08.49) Ivar Sjölund , 0-2 (13.46) Hampus Larsson
Period 2: 0-3 (06.51) Elias Degnell
Period 3: 1-3 (02.23) Fredrik Forsberg (Linus Rotbakken, Christian Hägg), 2-3 (07.20) Christian Hägg (Fredrik Forsberg, Linus Rotbakken)
Skotten: 26-10 (8-3, 7-5, 11-2)
Utvisningar: 4-14 (4-4, 0-2, 0-8)
Publik: 478, Renew Arena