Fredrik Forsberg klar för Brödernas/Väsby: ”Ett av den här ligans bästa skott”

Säsong 2016/2017 kom han första gången till Väsby. Han gjorde succé, värvades säsongen därefter till Hockeyallsvenskan och där fortsatte framgångssagan och han hamnade sedermera i SHL. Nu sluts cirkeln igen och vi hälsar Fredrik Forsberg varmt välkommen tillbaka Brödernas/Väsby.

Det blev sannerligen en succé senast som skridskostarka, energirika och skickliga forwarden Fredrik Forsberg spelade i Väsby och i Hockeyettan. Han kom in med ett tempo i kroppen som verkligen var över de flesta andra på nivån och efter att ha skapat och skapat lossnade det sedermera även målmässigt när säsongen gick in i det mer avgörande skedet.

Fredrik smällde in imponerande sjutton mål på arton matcher i Allettan och fortsatte sedan med att panga in ytterligare sex mål på fem kvalmatcher mot Hockeyallsvenskan. Det facit gav så klart eko runt om i Hockey-Sverige och säsongen efter värvades Fredrik till Almtuna IS i Hockeyallsvenskan. Där fortsatte Fredrik att utmärka sig vilket ledde fram till att han två säsonger senare värvades upp till Leksands IF i SHL.

Totalt har Fredrik spelat 150 matcher i SHL. 197 matcher i Hockeyallsvenskan och nu ska han alltså återigen förgylla isen i Renew Arena och vi hälsar honom väldigt varmt välkommen tillbaka till oss.

Sportchef Tom Tärnströms ord om Forsbergs återkomst till föreningen:

– Fredrik har en otrolig fart på isen kombinerat med kraft, skicklighet och definitivt ett av den här ligans bästa skott. Han var en otroligt uppskattad spelare under sin föregående sejour så det känns helt fantastiskt att kunna knyta ihop den här säcken och välkomna Foppa ”hem” igen.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Bildbyrån

Nyheten presenteras av Sportbloggare.com