Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Sollentuna HC

Imorgon fredag klockan 19.00 startar säsongen på riktigt. Så kan man väl säga när det nu är dags för Brödernas/Väsby, att för första gången officiellt, visa upp sig i en träningsmatch. Den går av stapeln hemma, fast borta mot närmsta hockeygrannarna i syd, Sollentuna HC som också står för arrangemanget vilket innebär att inga säsongskort gäller till matchen.

Bataljerna har varit ganska många mot Sollentuna under ett decennium men nu är det faktiskt första gången sedan oktober 2019 som dessa två lag möts igen. Sollentuna ramlade nämligen ur Hockeyettan samma år som Väsby föll ner från Hockeyallsvenskan och sedan har våra forna rivaler trots goda försök inte lyckats kvala sig tillbaka. Det trots att man varit väldigt nära de två senaste säsongerna.

Nu gör laget ett nytt försök och föreningen ställer ett ganska slagkraftigt lag på isen för att vara i Hockeytvåan. Det visar om inte minst lagets två hitintills spelade träningsmatcher om, där de slagit tillbaka Väsbys kommande seriekollegor Vallentuna samt Wings HC, Arlanda med 1-0 respektive 4-1. Det vittnar om att laget nog kommer att kunna göra ett fint försök även i vår om att försöka ta steget tillbaka till Hockeyettan så det lär bli ett bra motstånd under fredagskvällen.

Det eftersom Väsbys hockeystoltheter kommer till matchen med endast fyra ispass i kroppen. Laget gick ju på is i måndags så räkna med att vi inte kommer att få ett se samspelt piano redan under fredagskvällen utan snarare ett gäng ystra hockeykalvar ute på grönbete. Brödernas/Väsby har samtliga spelare tillgängliga till matchen förutom Jonni Nikko som anländer till Sverige och Upplands Väsby först till nästa helg.

Nu ser vi fram emot fredagskvällen i SVEB Arena när försäsongen nu sätter igång på allvar.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson