Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Eskilstuna Linden Hockey – ”Den största nyckeln tror jag kommer bli att vi håller oss till vårt spel i 60 minuter”

En ny bekantskap väntar Brödernas/Väsby under tidig lördagskväll när Linden Hockey från Eskilstuna kommer på besök till Renew Arena. Det är ett gäng som man inte mött sedan säsongen 2004/2005. Alltså samma säsong som AIK var nere och vände i Hockeyettan för snart tjugo år sedan.

Nu har förvisso hockeylaget från Södermanland varit nere i hockeytvåan i nästan ett decennium därefter men har spelat i Hockeyettan alltsedan säsongen 2019/2020. Under den tiden har laget varit ett klassiskt mittengäng men där de faktiskt framåt vårkanten 2021 spelade kval mot Hockeyallsvenskan där man åkte ut i raka matcher mot Mariestad.

Till i år siktar laget mot Allettan efter att blivit överflyttade från den västra serien. De har hitintills endast spelat en match, ett sörmlandsderby mot Nyköping som de förlorade med uddamålet 4-3. Laget har haft en hel del oflyt med skador på viktiga spelare och därför var dagens nyhet, att föreningen på korttidskontrakt värvat den på nivån oerhört meriterade backen Daniel Gunnarsson, säkert otroligt glädjande för dem. En spelare som bland annat har 443 SHL matcher på sin meritlista och som närmast anländer från Västerås IK.  Just Västerås och Södertälje är annars klubbar som de flesta spelare i Linden har sin fostran i och laget coachas också från och med i år av Västeråssonen Pär Hellenberg som säkert haft ett visst finger med i dagens fina värvning.

Vi får se vad som väntar Brödernas/Väsby under lördagskvällen men ett som är säkert är att laget haft två bra träningar sedan segern mot Segeltorp i onsdags. Där vann man med 4-1 men utan att egentligen imponera. För att pejla läget i laget inför lördagens heta match har jag vänt mig till Ludvig Georgsson. Han mötte ju bland annat sin lillebror på isen i onsdags och vad han tyckte om det, vad han kände om insatsen och vad han tror om morgondagens match berättar han bland annat följande om.

Hej Ludvig! Det blev ännu en trepoängare när vi i onsdag slog tillbaka Segeltorp med 4-1. Vad har du för summering att lämna från matchen?

-Halloj! Vi är nöjda med 3 poäng men egentligen inte mycket mer än så.

Jag tycker att vi gör en bra första period men sedan har vi lite svårt att styra matchen på samma sätt därefter. Känner du detsamma och vad tror du att det beror på?

-Jag håller med dig. Jag tror att vi börjar slappna av lite efter första perioden, då vi var rätt överlägsna. Vi börjar tumma på grejer och spela svårare än vad vi behöver, vilket sätter oss i dåliga och onödiga situationer.

Vad känner du annars att vi kan ta med oss från matchen till fortsättningen?

-Spelmässigt skulle jag inte säga att det finns så mycket att ta med sig egentligen. Spelar man som vi gjorde i period två och tre så blir det svårt, oavsett vilket lag man möter. Vi kan ta med oss en lärdom i vikten att alltid spela vårt spel och hålla oss till våra riktlinjer, då blir vi framgångsrika.

För din del mötte du din lillebror för första gången som spelare i Segeltorp. Hur var det och ställdes du i några dueller mot honom?

-Det kändes väldigt speciellt att möta honom. Det är någon man tränat och framför allt tävlat mycket med hemma under hela uppväxten. Sedan det blev klart att vi skulle spela i samma serie och få möta varandra så har det varit heta diskussioner hemma.

Nu väntar Eskilstuna Linden på lördag i Renew Arena. Vad är dina tankar inför den matchen?

-Har inte jättebra koll på Linden faktiskt. Det är ett lag som för det mesta hållit till i den västra serien, så jag har varken sett eller spelat mot dem.

Vad känner du till om Eskilstuna-gänget och vad tror du väntar oss då?

-Vi har kollat lite video och det verkar vara ett lag som spelar med hög fart.

Hur känns annars kroppen efter en försäsong och nu två matcher in i grundserien?

-Kroppen känns bra. Vi har ett bra upplägg med isträning och gym för att kunna prestera på topp!

Slutligen Ludvig, vad blir nycklarna i vårt spel på lördag och på vilket sätt ska du försöka bidra till det?

-Den största nyckeln tror jag kommer bli att vi håller oss till vårt spel i 60 minuter. Klarar vi av det så har vi goda möjligheter att plocka hem 3 nya poäng.

-Jag kommer bidra med mitt spel, vilket innebär att jag skall försöka vara initiativrik i det offensiva spelet och samtidigt vara noggrann i defensiven. Jag kommer göra allt jag kan för att vi ska vinna matchen!

// # 18 – Ludvig Georgsson

Laget är fortsatt intakt sånär som på Filip Rydström som är avstängd i ytterligare fyra matcher, och laget är sugna på att återigen få visa upp sig inför alla härliga fans.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström