Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Visby Roma – ”Vi är tunga och har bra tryck i gruppen”

Ett härligt toppmöte stundar i Renew Arena söndag eftermiddag när serietrean Visby Roma kommer på besök och där matchen startar redan klockan 15.00. Det är ett obesegrat lag som Brödernas/Väsby möter men de tappade faktiskt en poäng under fredagskvällen när Wings norpade en poäng efter 1-1 under full tid och där avgörandet kom i övertiden för gotlänningarnas del.

Visby Roma nämns av många som ett lag som kan ta sig långt framåt vårkanten och de har även spetsat sitt lag ganska så bra. På sistone har föreningen dessutom tagit in tre nya spelare i form av två backar samt en forward. Men de spelare som på söndag säkerligen kommer att visa sig som styvast på linan är de forna Väsbyspelarna Elias Lindström samt Nils Bolin. Passande nog för sistnämndas del så passade han under fredagskvällen på att göra sitt första mål för säsongen. Annars karaktäriseras väl inte laget som det mest målglada i serien utan det är ett solitt lag med stark defensiv med en vass målvakt längst bak i form av Filip Lindblad.

Solitt har även Brödernas/Väsby varit under sina fyra hitintills spelade matcher. Nitton mål framåt och endast fem insläppta gör att man toppar tabellen och det är ett gäng som med stor tillförsikt ser fram emot toppmatchen på söndag.

En av många formstarka spelare i truppen stavas Calle Åsell. Han har verkligen flugit fram under starten och rivit upp stora sår i motståndarförsvaren när han med sin urkraft sugit musten ur sina bevakare. Jag har tagit några ord med gode Calle inför matchen och hans tankar inför den kan ni läsa här nedan.

Hej Calle! Man måste väl säga att vår start av Hockeyettan Östra med fyra raka segrar känns helt okej eller vad är din känsla efter vår start?

-Tjenare Krister! Det är som du nämner, helt okej. Tycker vi har några växlar till, men såklart alltid kul att vinna!

Och för din del har det verkligen varit en smakstart med hela nio inspelade poäng varav fem mål på de fyra spelade matcher. Är du i ditt livs form för närvarande eller vad känner du?

-Livs form är väl att ta i, men det känns absolut jättebra! Kroppen är någorlunda hel och självförtroendet med puck är bra.

Senast i onsdags mot ett annat förväntat topplag i form av Nyköping blev det dock en ganska tajt seger med uddamålet 3-2. Vad tycker du om vår insats och hur skulle du vilja summera matchen som helhet?

-I sin helhet så tycker jag att vi äger matchen spelmässigt och det blir väl lite onödigt tajt mot slutet. Är vi lite vassare i avsluten vinner vi med några puckar.

På söndag möter vi ett annat tippat topplag i form av hittills obesegrade Visby Roma. Vad tror du väntar oss då?

-Jag har inte sett så mycket av dem i år, men de har väl ett av dem bättre lag i östra med några bra lirare. Vi får vara på hugget helt enkelt.

Vad behöver vi vara extra vaksamma över i vårt spel då när vi möter ett annat lag som tippas i toppen?

-Jobba klart i försvarsspelet är väl en klyscha men sant i detta fall.

Slutligen Calle! Varför kommer du fortsätta att riva sönder motståndarförsvaren även på söndag och vad talar till vår fördel då?

-Vi är tunga och har bra tryck i gruppen, speciellt på hemmais.

// # 24 – Calle Åsell

Truppen är fortsatt intakt sånär som på avstängda Filip Rydström som är avstängd i ytterligare två matcher.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Bror Rosenback