Inför matchen: Wings vs Brödernas/Väsby – ”Det finns nog ingen tuffare match på förhand i denna serie”

Ett klassiskt Norrortsderby längs med E4:an stundar under onsdagskvällen när Brödernas/Väsby beger sig dryga femton kilometer norrut för en match i Märsta och i Pinbackshallen. Där väntar ett Wings som lär ta emot med varma servetter.

De har inlett seriespelet lite halvknackigt och har endast skrapat ihop fyra poäng på sina fem spelade matcher. Det är ett poängsnitt som måste förbättras kraftigt för laget om de ska nå sin målsättning att spela i Allettan efter jul.

De gjorde dock en riktigt bra match nere på Gotland i fredags, där med mersmak tog en poäng och då trodde nog många att det hade vänt för laget. Men sedan åkte laget på en förlust i söndags, förvisso mot formstarka Vallentuna, men det var mot en direkt konkurrent till en plats till Allettan och det gör att goda råd snart börja bli dyra för Märstagänget.

Sett till det lär hemmalaget sälja sig dyrt när det nu dessutom vankas ett hett derby och det dessutom mot serieledarna Brödernas/Väsby. Det lär bli intensivt på isen och eftersom lagen redan stött på varandra under två tillfällen i träningsmatcherna så vet nog de flesta ungefär vad som väntar ute på isen.

Hemmalaget har ett rätt ungt lag med en snittålder på 21,8 år. Det gör att lagets mest rutinerade och meriterade spelare Oscar Pentler är lite utav en oldtimer trots att han endast är född 1999. Trots sin relativt ringa ålder har han ändå mängder med meriter med bland annat sex säsonger i Hockeyallsvenskan och där han närmast kommer från Östersund.

För att få lite mer info om Wings har jag därför tagit en liten intervju med denna Östervåla-fostrade spelare. Vad Oscar tycker och tänker inför derbyt, vad han känner om att vara tillbaka i HE igen och varför han tror att Wings bryter sin trend berättar han bland annat följande om.

Hej Oscar! Ni har haft en tuff helg med två matcher på tre dagar. Det blev en poäng borta mot Visby Roma och en uddamålsförlust i Vallentuna. Hur skulle du vilja summera helgen?

-Tjena! Ja, det stämmer. Förlusten mot Visby var tung, där tycker jag att vi skulle åkt hem med 3 poäng. Matchen i söndags blev lite soppatorsk. Vallentuna gjorde det bra och släppte inte till så många chanser.

Ni verkar ha gjort en riktigt bra match på ön där det var en poäng med mersmak. Vad gjorde ni bra där som ni kanske inte riktigt mäktade med i söndags?

-Ja, det var den bästa matchen av oss hittills. Vi åkte mycket skridskor och hade även ett bra spel med puck. Skapade tillräckligt många chanser för att ta segern.

För din egen del är du tillbaka i Hockyettan efter avancemang till HA med Östersund och där du sedan tillbringade en säsong på den nivån att lägga till de flertalet du hade sedan tidigare med Almtuna och Karlskoga. Hur är det att vara tillbaka i HE igen?

-Jo, men det känns roligt. Kul att få spela i samma lag som lillebror och att få stort förtroende av ledarna.

Du är ju en offensiv spelare på denna nivå och så leder du även er interna poängliga med fem inspelade poäng på lika många matcher. Hur känns den egna formen?

-Jo, jag ska ju försöka bidra mycket offensivt men jag ser mig ändå som en tvåvägsspelare som ska bidra i alla zoner. Det har känts helt okej. Jag tycker att jag har varit lite för ojämn.

För er väntar ännu ett derby på onsdag när vi kommer på besök. Du har ju varit med och mött oss i träningsmatcherna. Utifrån det, vad tror du väntar er nu?

-Det finns nog ingen tuffare match på förhand i denna serie. Vi kommer möta ett rutinerat lag som inte går bort sig och även har mycket skicklighet.

Vad tycker du kännetecknar vårt spel och på vilket sätt ska ni försöka svara upp på det?

-Jag tycker att ni spelar smart och enkelt vilket gör det svårt för motståndarna. Vi ska försöka att jobba hårdare och vända spelet snabbt.

Slutligen Oscar, varför tror du att ni bryter er trend på onsdag och vad kommer att fälla avgörandet?

-Vi kommer jobba hårdare och göra mer mål.

// # 34 – Oscar Pentler – Wings

Det har varit lite sjukdomar i truppen under veckan men alla förutom avstängda Filip Rydström (sista matchen som han är avstängd) kan förhoppningsvis spela derbyt.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström