Målsnålt när Enköping besegrades

Två mål var tillräckligt för tre poäng för Brödernas/Väsby eftersom Victor Olsson stängde igen målvaktsbutiken och såg till att nolla Enköping. Matchen vanns med 2-0 efter en i stora delar krampaktig insats men där det vassa målvaktsspelet i kombination med ett snyggt kombinationsspel fällde avgörandet.

– Även om vi inte är perfekta hittar vi ett sätt att vinna matchen, säger tränare Markus Odén.

Slarvigt och inte helt fokuserat i egen zon är väl en passande beskrivning över hur Brödernas/Väsby spelade under den första perioden. Laget kändes inte helt påkopplade och hade det inte varit för en magisk plockning av målvakt Victor Olsson i matchens fjärde minut så hade gästerna varit i ledning.

Men efter en relativ svag inledning så spelade laget upp sig och skapade till slut tillräckligt med lägen för att ta ledningen i matchen. Men målvakten i Enköping i form av en annan Viktor, men med efternamnet Andersson, spelade även han bra även fast han släppte en del returer på de skott som avlossades mot honom.

Den andra perioden följde den första periodens mönster med en svag start men där Brödernas/Väsby sakta men säkert spelade upp sig. Det var dock gästerna som inledde bäst och stressade fram misstag i egen zon hos Brödernas/Väsby. Ett dubbelläge samt ett friläge under periodens första fem minuter vaskade de fram innan hemmalaget sedan mot mitten av perioden hade några fina minuter. Då tog man tag i taktpinnen och skapade lägen men det sista bettet i avslutningarna saknades. Istället var det Enköping som fick periodens sista bästa läge när en spelare blev helt fri men återigen stod Victor Olsson för en fin parad med sitt benskydd och räddade laget från ett underläge inför den sista perioden.

Den avslutande perioden blev matchens jämnaste. Det var dock Brödernas/Väsby som ville mest och som testade gästernas målvakt vid ett par tillfällen. Det krävdes till slut ett snyggt väggspel för att spräcka målnollan. Kapten Linus Rotbakken och Calle Åsell spelade då fint mellan varandra och sedan skickade Rotbakken en projektil som tog den sköna vägen via ribban och in.

Det blev en klart avgörande aktion och sedan handlade det mesta för hemmalaget om att hålla gästerna stången. Laget kämpade hårt och trots att Enköping mot slutet fick spela sitt enda numerära överläge i matchen så höll Brödernas/Väsby undan.

Slitvargen Axel Olsson ledde styrkorna i det hårda defensiva arbetet och därför blev det väldigt passande att det till slut var han som slog in 2-0 i den tomma kassen när fjorton sekunder återstod av matchen.

Sammanfattningsvis så kan man väl knappast säga att segern för Brödernas/Väsby var speciellt snygg idag. Laget gjorde till slut vad man skulle och slog tillbaka Enköping men man fick sannerligen jobba för de tre poängen.

Enköping ska ha all credd för en bra insats men det offensiva spelet hos Brödernas/Väsby klickade ikväll och det var väldigt få som kunde bryta mönstret för att dyrka upp ett kompakt spelandes Enköpingsförsvar.

Grisligan

Victor Olsson var den största anledningen till att de tre poängen kunde bärgas. Han stod för ett par riktigt fina matchavgörande räddningar och spelade sedan lugnt och säkert när Enköping mot slutet satsade allt i offensiven. Tre feta och givna grisar tilldelas således till Victor.

Två grisar ges till Linus Rotbakken som var sedvanligt lugn och trygg i passningsspelet och sedan gjorde det så förlösande 1-0 målet som var frukten av riktigt grant spel.

Sista grisen tilldelas arbetsmyran Axel Olsson som tillsammans med Erik Aterius och Melker Kull var hemmalagets främsta kedja där de sett över hela matchen gjorde solida insatser och där Axel mycket välförtjänt fick göra det sista målet.

I övrigt ges pluspoäng till backduon Rasmus Sörgardt och Ludvig Georgsson och sedan var Joni Nikko ständigt ett hot för Enköping där hans fina speluppfattning kom till sin rätt.