Säker seger borta mot Huddinge

Brödernas/Väsby tog en stabil seger i omstarten av grundserien när laget vann borta i Huddinge med 4-2. Det efter en insats där laget hade kommandot under samtliga perioder och aldrig släppte tillräckligt på takten för att Huddinge skulle ha någon möjlighet att komma ikapp.

– En väl genomförd match där vi tappar lite i struktur och går ner oss under 6-7 minuter i andra efter att vårat boxplay hållit tätt på ett bra sätt. Förutom en liten försvarsmiss på deras 2-4 mål så kontrollerar vi tredje perioden totalt och i ärlighetens namn borde vi kunna hänga dit någon kasse till, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev en klar, om än inte till en början, tydlig dominans från Brödernas/Väsby i en ovanligt välfylld Björkängshallen som dagen till ära hade laddat för fest. Den festen förstörde dock Gilbert Gabor redan trettiosju sekunder in i matchen då han sopade in ledningspucken. För en fin framspelning stod Calle Åsell som med en backhand peggade upp för målet.

Därefter blev det en ganska händelsefattig historia där Brödernas/Väsby hade mest puck och där hemmalaget mest fick jaga men några större chanser dök aldrig upp.

Men det skulle förändras efter att Filip Rydström mot slutet av perioden tog Brödernas/Väsby till en 2-0 ledning genom att göra sitt första mål för säsongen. Och vilket mål det blev sedan. På egen hand utmanade han sin bevakare, lurade målvakten att han skulle ta ett avslut innan han gick runt kassen och via köksvägen, med en backhand, satte pucken i ett tomt mål.

Målet fick med sig att Brödernas/Väsby skruvade upp tempot aningen till och hade sedan långa anfall och där ett tredje mål minst sagt hängde i luften.

Men det tredje målet skulle ändå komma och det ganska tidigt in i den andra perioden. Brödernas/Väsby fortsatte att sätta tonen där och det gav till slut med sig ett numerärt överläge. I det spelade man bra och sedan fick Rasmus Sörgardt till en präktig träff på en passning och skickade in pucken otroligt snyggt, rätt upp i det bortre krysset.

Trots en betryggande i ledning för Brödernas/Väsbys del så kunde laget aldrig slappna av. Huddinge var nämligen bättre på hugget under mittakten och ställde framför allt om snabbare till anfall. När Brödernas/Väsby slarvade i ett byte kom Huddinge fram i just en sådan omställning. Och eftersom laget missade i ett byte, så fanns några backar inte på plats. Det gjorde att Huddinge stormade fram med två man mot ensamme Linus Ryttar. Det blev helt enkelt en spelare för mycket för Linus som tvingades kapitulera när åldermannen Björn Jonasson satte pucken vid sid om honom.

Matchen öppnade sedan upp sig. Brödernas/Väsby ökade takten men det gjorde även hemmalaget vilket fick med sig att chanser dök upp åt båda hållen.

Huddinge fick ett numerärt överläge vilket gav dem en bra möjlighet att knapra in ytterligare på underläget. Men Brödernas/Väsby spelade riktigt bra i boxplay idag och gjorde det till och med så bra att Fredrik Forsberg frispelades i det numerära underläget. Helt fri gjorde han inget misstag utan satte 1-4 bakom målvakten som blev lurad av en tänkt dragning men där ”Foppa” istället lät pucken vandra vidare från bladet och in mellan benen.

Huddinge som avslutade mittakten väl, fortsatte i samma goda takt från starten av den sista perioden. De hade god energi och vann inledningsvis kamperna framför mål. Det gav dem även en tidig reducering till 2-4 där det helt plötsligt rent resultatmässigt var match igen.

Men det blev bara jämnt på pappret. Brödernas/Väsby hade bestämt sig idag. Det blev återigen stabilt. Laget tog tag i taktpinnen och det ganska så rejält och det gjorde att flera reduceringsmål för Huddinges del i ärlighetens namn aldrig låg i farozonen.

Istället borde nog Brödernas/Väsby knäppt in åtminstone ett par till mål i den sista perioden och laget gjorde nog åtminstone ett mål till i perioden som dock aldrig blev tilldömt. Det eftersom Filip Rydströms avslut mot mitten av perioden såg ut att ha träffat mittstolpen i målet snarare än stolpen vilket domartrion bedömde.

Men det blev mer en fråga av akademisk karaktär för Brödernas/Väsby höll undan hemmalagets sista desperata jakt på ett väldigt betryggande sätt och tog därmed sin nionde seger av tio möjliga.

Sammanfattningsvis så tycker jag att laget står för en väldigt stabil insats med ganska få dippar sett över sextio minuter. Laget fick en drömstart med mål redan i den första minuten och sedan tog laget taktpinnen vilken man egentligen aldrig släppte.

Gilbert Gabor satte tonen i matchen när han sprätte in ledningspucken redan i matchens första minut. Han tillsammans med Åsell och Nousiainen var en väldigt nyttig trio matchen igenom och arbetade bra i såväl offensiv zon som i defensiva situationer. I denna trio kändes Gabor som vassast och förutom målet spelade han även fram till Forsbergs friläge.

Två grisar ges till Linus Rotbakken som var otroligt trygg med pucken och som nog inte gjorde ett enda misstag i matchen. Förutom det var han väldigt bidragande att sätta fart på spelet och var även en fin spelfördelare i den offensiva zonen.

Sista grisen tilldelas Rasmus Sörgardt som var riktigt på alerten under i princip hela matchen. Missade i markeringen på Huddinge sista reducering men tog i övrigt för sig riktigt bra och var väldigt dominant i spelet.

I övrigt tycker jag att hela laget stod upp väl sett över sextio minuter vilket lade grunden för denna fina insats som faktiskt gav första segern på två år i Björkängshallen.