Inför matchen: Enköping vs Brödernas/Väsby – ”Ett bra, inkluderande anfallsspel där samtliga spelare är ett hot hela tiden”

Så har vi kommit fram till grundseriens allra sista omgång. Inför den artonde och sista omgången står en serieseger på spel där nuvarande ettan Hanviken leder serien med endast ett plusmål tillgodo på Brödernas/Väsby.

Nu spelar det ju knappast någon större roll om man vinner serien eller kommer tvåa eller femma för den delen. De fem bästa lagen tar ju sig vidare till Allettan men det är klart att det ändå är en lite extra fjäder i hatten till laget som vinner en serie.

För Brödernas/Väsby är det Enköpings SK som står som värdar i den sista omgången. Ett Enköping som efter en ganska bedrövlig inledning av säsongen, nu ändå verkar ha hittat något i deras spel. De gick faktiskt en batalj under fredagskvällen då laget höll nollan och stången borta mot Visby Roma i fyrtiofem minuters spel innan gotlänningarna fick hål på laget. Sedan kunde de inte hämta sig utan föll med 0-3 efter att den sista pucken spelades in i en tom kasse. Men insatsen visar att laget är på väg åt rätt håll och som säkert vill göra en fin avslutning vilket de kan ta med sig inför vårserien efter jul.

För att få reda på lite mer om söndagens motståndare har jag vänt mig till Enköpings lagkapten Tim Friberg. Han leder laget såväl utanför som på isen eftersom han leder den interna poängligan med mer en inspelad poäng per match. Här nedan i intervjun kan ni bland annat läsa vad han tror väntar Enköping under söndagen, vad han tycker kännetecknar oss och vad i deras spel som blivit bättre ju längre säsongen har lidit.

Hej Tim! För er återstår två matcher innan grundserien ska summeras. Ni har skapat ihop 13 poäng på 16 matcher. Hur skulle du vilja summera den hitintills för er del?

– Hej, grundserien har för oss inte blivit som vi önskat såklart. Vi hade velat vara med längre i en kamp om topp fem och färre poäng än antal matcher spelade är givetvis ett misslyckande.

Det känns som att ni ändå växlat upp aningen på sistone där ni inför helgens matcher plockat sex poäng på de fem senaste matcherna. Känns det som att ni har hittat något bättre nu i ert spel och om, är det något speciellt?

– Jag håller med dig i det Krister. Vi har blivit bättre med tiden. Framför allt har vi lärt oss att spela mer efter vår förmåga och få fram jämnare prestationer match efter match. Samtidigt finns det fortfarande saker som behöver bli bättre inför vårserien, såsom specialteams.

För din egen del verkar ändå säsongen ha varit god om man kikar på statistiken. Du leder er interna poängliga med sjutton pinnar varav sju mål. Är du nöjd med din egna prestation så här långt?

– Jag har svårt att säga att jag är nöjd när det inte leder till fler segrar än vad det har gjort. Det finns guldkorn i vissa matcher men överlag tycker jag att jag själv har mer att bevisa. Det finns mer att hämta med andra ord.

Brödernas/Väsby väntar er nu på söndag. Det blir det fjärde mötet oss emellan eftersom vi även möttes i två träningsmatcher tidigare i höstas. Hur blir det att möta oss igen tror du?

– Som alltid, väldigt tufft. Vi gjorde nog en av våra bättre matcher mot just er senast vi möttes så hoppas vi kan ta vid där.

Vad tycker du kännetecknat oss i tidigare möten och vad tror du det blir för typ matchbild nu?

– Ett bra, inkluderande anfallsspel där samtliga spelare är ett hot hela tiden. Backar som fyller på och gillar att röra om det för försvarande lag. Matchbilden får vi se, jag vet att vi kommer göra allt för att ta juluppehåll från match med en seger.

Ni har ju förlorat i samtliga möten hittills. Vad tror du blir nycklarna för att ni ska hitta en annorlunda utgång på söndag?

– Den nyckeln behåller jag på min knippa tills vidare.

Slutligen Tim, som lagkapten vad blir dina ledord till er grupp inför matchen och om du skulle tippa matchen, vad tror du då för resultat?

– Vi har en bra möjlighet att få en positiv känsla med oss in i vårserien. Tippa matcher får någon annan göra.

// # 9 Tim Friberg – Enköpings SK

Truppmässigt inför söndagen så får Brödernas/Väsby glädjande nog tillbaka Rasmus Sörgardt efter skada. I gengäld har Fredrik Forsberg sällat sig till den skaran och laget får förutom ”Foppa” även klara sig utan Henrik Rommel samt Victor Olsson som fortsatt är skadad respektive sjuk.

Vid pennan

Krister Holmgren