Intervju med Jeremias Lindewall – ”Jag kommer fortsätta att vara en spelare som ger allt”

Jeremias Lindewall anslöt till Brödernas/Väsby för några veckor sedan och var med under avslutningen av grundserien då han spelade de två sista matcherna. Där hann han visa upp sin offensiva skicklighet och visade med all tydlighet att han kommer att bli en härlig injektion för laget.

Jag har tagit några ord med Jeremias som nedan bland annat berättar lite mer om varför han valde att komma till oss, vad han tyckte om sina spelade matcher och vi kan förvänta oss av honom under resterande del av säsongen.

Hej Jeremias! Först och främst önskar vi dig varmt välkommen till föreningen. Vad gjorde att du valde att flytta till Stockholm för att ansluta till oss?

-Hej och tack så mycket! Jag kände att när Brödernas/Väsby hörde av sig så lät det intressant direkt. När speltiden inte blev som jag önskat i Kalmar var det kul att få chansen i ett annat lag. Speciellt ett lag i Stockholm då min familj bor här sedan några år tillbaka.

Du har nu spelat två matcher där du gjort ett straffmål samt att du i vår sista match i grundserien pillrade in första spelmålet via köksvägen. Hur har det varit för dig att spela dessa två matcher?

– Det har först och främst varit väldigt roligt. Sedan var det längesen jag spelade så mycket i en match som jag gjort dessa två matcher, så kroppen var ganska trött dagarna efter.

Det här är första gången du spelar i Hockeyettan sedan tiden i Modo då du blev utlånad till Örnsköldsvik. Däremellan har du hållit till i Hockeyallsvenskan. Vad upplever du är skillnaden i spelet i HE kontra HA?

– Spelet i HE är lite mer fram och tillbaka jämfört med HA. Sedan är spelet i sig snabbare i HA. Annars så är skillnaden mellan de bästa lagen i HE inte stor skillnad från en match i HA.

Vi har inte riktigt fått med oss poängen mot slutet av grundserien vilket kanske är svårt för dig att svara på varför det blivit så. Men om du ska försöka summera de två matcher som du varit med i. Hur skulle du vilja summera insatserna i dessa två?

– Två ganska bleka insatser från vår sida. Tror det kan vara ganska svårt att slå på den där sista knappen för att ge de sista procenten när det är två matcher som egentligen inte betyder något alls.

För dig som ännu inte fått förmånen att se dig spela. Hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vad hoppas du nu, när du flyttar ner till HE, kunna utveckla ännu mer i ditt spel?

– Jag ser mig som en skridskostark forward som har en offensiv uppsida, men samtidigt gör ett hårt jobb defensivt. Det är just det offensiva jag hoppas kunna utveckla under min tid här.

Nu pågår två veckors tuff träning inför att allvaret i Allettan sparkar igång i mellandagarna. Hur mycket mentalt laddar man upp som spelare inför vad som komma skall?

– Just nu är det egentligen bara fokus på att sätta vårat eget spel som varit svajigt på slutet. Sätta grunderna och få allt perfekt. Sedan kommer nog den sista gnistan naturligt inför starten.

Slutligen Jeremias, har du någon hälsning att lämna till alla fans av Brödernas/Väsby och vad kan de förvänta sig av ditt spel under resterande del av säsongen?

– Att både jag och laget kommer göra allt vi kan för att stå där i slutet med ett allsvenskt avancemang. Jag själv kommer att fortsätta vara en spelare som ger allt och förhoppningsvis bidrar med lite poäng.

/ # 15 – Jeremias Lindewall

Vid intervjupennan,

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson