Inför matchen: Back-to-back möte mot Vallentuna – ”Jag är otroligt laddad inför uppstarten”

Efter dans kring granen, julklappsutdelning och Kalle Anka vänder vi blicken mot starten av Allettan. På torsdag och lördag väntar ett back-to-back möte mot Vallentuna i premiären av Allettan. Först ut väntar ett besök i Vallentuna Ishall torsdag den 28 december och sedan spelas returen på lördag den 30 december klockan 18.00 i Renew Arena.

Vi lägger därmed grundserien bakom oss och blickar framåt och man kan väl säga att säsongen nu startar på riktigt. Nu blir varje match, varje poäng och varje mål viktigt för det gäller att positionera sig väl inför slutspelet senare i vår och där varje tabellplacering kommer att vara av betydelse.

Matcherna mot Vallentuna, som blir match nummer tre och fyra lagen emellan för säsongen, blir också ett härligt avstamp eftersom det innebär två härliga derbymatcher. Det var två jämna matcher under grundserien men där Brödernas/Väsby drog det längsta strået och sett till dessa matcher, lär det väl bli liknande matchbilder även i dessa två möten.

Vallentuna är ett svårslaget lag som spelar tajt, stänger ytor och som sedan har ett riktigt bra målvaktsspel kryddat med bra spel i special teams. Det gäller att hålla farten uppe, försöka vinna insidan i anfallszon och sedan ta kamperna framför båda målen för att dessa två matcher ska bli framgångsrika för Brödernas/Väsby.

En i Brödernas/Väsby som gillar att ta kampen och spela fysiskt är den defensiva klippan Daniel Carlqvist. Jag har tagit några ord med gode Daniel inför derbymötena och hans tankar inför dessa låter enligt följande.

Hej Daniel! Det har gått ett par veckor sedan grundserien avslutades och ni har allt sedan dess kört hårt under träningspassen. Hur mår Daniel Carlqvist så här dagarna innan premiären av Allettan?

-Hej! Det blev några tuffa träningspass innan jul där men vi har ju hunnit vila upp oss över jul igen. Jag mår riktigt bra och taggad på Allettan!

Hur har du tillbringat julen och har du då helt kunnat koppla bort hockeyvardagen?

-Den spenderades ute i stugorna både hos tjejens familj och min egen med trevligt sällskap och god mat. Att koppla bort hockeyn har man även kunnat göra.

Grundserien är som sagt avslutad och nu väntar nästa steg som är Allettan då varje match kommer att vara av stor betydelse. Vad är dina tankar inför vad som komma skall? -Det ska bli superkul att börja nästa serie. Det kommer vara många tuffa matcher med bra motstånd och det gillar man ju!

Vad säger du annars om vår grundserie rent spelmässigt och finns det mer att kräma ur från vårt lag?

-Ja men det tycker jag! Det finns mer att hämta hos varje spelare samt att vi kommer få mera tid att jobba på detaljer i vårt spel som kommer höja alla några snäpp. Överlag så gör vi en bra serie men vissa matcher vill man ju ha gjort annorlunda för att resultatet skulle varit på våran sida istället. Tycker hanviken ska ha en eloge för deras prestation i denna serie.

Hur skulle du vilja gradera din egna prestation hitintills och går det att skruva upp intensiteten ännu något mer från din sida?

-Den har varit ganska bra, finns sämre matcher och så finns det bättre matcher också, men finns några nivåer till att hämta.

Vi startar upp Allettan med ett dubbelmöte mot Vallentuna vilket lir lite utav en playoff-match. Hur laddad är du inför uppgiften och vad tror du väntar oss där?

-Jag är otroligt laddad inför uppstarten! Det kommer bli en match där vi har mycket puck och försöker hitta igenom deras försvarsspel. Man får vara vaksam när dom ställer om.

Det innebär ett derby och därmed gott om känslor ute på isen. Hur kommer vi att kunna hantera det på bästa möjliga sätt som du ser på det?

-Tycker vi hanterat det ganska bra hittills för det är ju bättre att få med sig en utvisning än att ta en.

Din yngre bror Emil, spelar i Vallentuna och han gjorde ett hattrick mot oss i vårt senaste möte. Hur mycket har han skrutit om det under julmiddagarna och varför kommer hans skratt att fastna i halsen efter dubbelmötet mot dem?

-Haha, han har faktiskt inte sagt ett ord om det, tror det är mer jag som lyfter upp det. Men vinna mot brorsan vill man ju alltid göra!

Men skämt åsido. Vallentuna spelar ett väldigt kompakt försvarsspel där samtliga fem utespelare verkligen gör sitt till för att försöka få ner farten på motståndarna. Hur ska vi kunna lirka upp den försvarsmuren som du ser på det?

-Med ett högt passningstempo och mycket fart på skridskorna. Dem är ju duktiga när de är tajta i försvarszon så vi får passa på när dom inte är strukturerade.

Vad tycker du annars kännetecknar Vallentunas spel och vad i deras spel anser du att vi framför allt behöver vara vaksamma på? ¨

-De ställer upp och väntar på misstag och sedan går dem. Så vi får framför allt hålla koll på det!

Slutligen Daniel, hur går dina tankar inför dessa dubbelmöten och vad kommer att krävas av oss för att vi ska gå segrande från dessa två matcher?

-Ett hungrigt Brödernas/Väsby med full fart på rören!

// # 29 – Daniel Carlqvist

Truppmässigt inför premiären så har Brödernas/Väsby i princip fulltalig trupp. Calle Åsell som varit utlånad till AIK under tre matcher under uppehållet är tillbaka och den enda som inte är med i matchtruppen är målvakt Victor Olsson som tränar för fullt för närvarande men som ännu inte är matchredo.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson