”Vi kommer inte plocka in spelare bara för att plocka in”

Klockan 23.59 den 31 januari stänger möjligheten för klubbarna i Hockeyettan att stärka upp sina trupper inför slutet av säsongen. 

För sportchefen, Tom Tärnström, väntar med andra ord ett par intensiva veckor i jakten på spelare. För spelare ska in. 

– Det är någonstans två till tre spelare till som vi tittar på. Sedan är det så att vi vill ha in rätt spelare. Vi kommer inte plocka in bara för att plocka in. Just nu försöker vi hitta så bra som möjligt, men än har vi inte riktigt hittat rätt. 

Är det någon speciell spelartyp som du letar efter? 

– Vi har pratat om att vi vill vara en fulltalig trupp (åtta backar och fjorton forwards) när vi går in i slutspelet. Så att det blir en konkurrenssituation och att vi inte blir så skadekänsligt, säger Tom. 

Nytt för den här säsongen är att fönstret för Hockeyettanklubbar stänger redan vid midnatt den 31 januari. Tidigare säsonger har fönstret stängt i mitten av februari. 

Hur påverkar det ditt jobb? 

– Det är ingen större skillnad, så.

– Det konstiga i det här är att Hockeyallsvenskan fortfarande har 15:e februari. Klubbar med eventuella klausuler på spelare som är fria att lämna för lag uppåt, sitter riktigt i skiten om de tappar spelare, säg 15:e februari, då går de inte att ersätta. Men det där rör inte riktigt oss, för vi har inga sådana klausuler. Vi har saken i egna händer, säger sportchefen. 

I hemmamatchen mot Hanviken förra veckan tvingades Calle Åsell kliva av på grund utav skada. Den visade sig vara allvarlig, och den första prognosen tyder på att Calle riskerar att missa resten av säsongen. 

Har Calles skada tvingat dig att tänka om i jakten på spelare? 

– Vi vet inte exakt vad som gäller med Calle. Det har blivit lite nya saker som kommit upp, men vi avvaktar lite. Men vi räknar inte med honom på ett bra tag.

– Ambitionen är att ersätta honom. Men det där är en balansgång också. Vi får inte heller inte plocka in och bli alldeles för många. 

Till sist: Kan det bli aktuell att vi presenterar någon ny de närmaste dagarna? 

– Vi får se, vi får se. Jag vill inte säga för mycket, men vi jobbar på det. Huvudsaken är att det händer något innan fönstret stänger, säger sportchefen, Tom Tärnström. 

Följ oss på Facebook, Instagram (brodernasvasby) samt X (@vasbyhockey) för att hänga med i lagbygget. 

Mikael Einarsson