Två sena mål sänkte Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby lyckades tyvärr inte vända den negativa trenden utan förblev mållösa för andra matchen i rad. Återigen föll laget med 0-2 efter att Lindlöven satte sent ledningsmål och sedan med sekunder kvar av matchen prickade in andra målet i tom kasse.

Men trots att anfallsspelet till syvende sist blev andefattigt och krampaktigt i matchen blev det ändå en sedvanlig pigg öppning på matchen för Brödernas/Väsby. De skaffade sig två bra lägen under matchens första fem minuter och gjorde tillräckligt många rätt i perioden igenom för att vara i ledning i matchen.

Ludvig Georgsson följde inledningsvis med upp i ett anfall och fick till ett bra direktskott efter finurlig passning och några minuter senare var Nicklas Nousiainen fri med målvakten. Men sistnämnda var såväl alert som tät och förhindrade båda dessa goda försök.

Lindlöven sköt sitt första skott på mål först i den åttonde minuten och fick under den första perioden mest inrikta sig på att hålla tätt i egen zon. Något som de gjorde tillräckligt bra men ändå var Fredrik Forsberg på vippen att i ännu ett fritt läge ta Brödernas/Väsby till ledningen. Men han hamnade för nära målvakten som var den största anledningen till att det var mållöst efter tjugo spelade minuter.

Under mittakten jämnade spelet ut sig och Brödernas/Väsby var inte alls lika attackvilliga som i den första perioden. Laget hamnade väldigt mycket på utsidan av ett kompakt spelandes Lindlöven som i perioden skapade betydligt mer i offensiv väg.

Perioden var jämn men i stort ganska andefattig och där det var Brödernas/Väsbys mindre namnkunniga kedja med Kull, Gabor samt Aterius som hade bäst fart och som tog sig till främst chanser även fast ingen av dem i ärlighetens namn var av det sylvassare slaget.

Brödernas/Väsby gjorde ett piggt avstamp i inledningen av den sista perioden och skapade embryon till chanser men utan att det var skarpt nog. Men ju längre perioden led, desto hårdare höll spelarna i klubborna och anfallsspelet gick därför i baklås.

Lindlöven växte återigen in i perioden och fick till slut fram ett litet längre anfall som med mindre än sju minuter kvar av matchen ledde fram till ledningsmålet. Ett avslut från blå styrdes nära målet in bakom en maktlös Victor Olsson.

Att Brödernas/Väsby inte hade marginalerna på sin sida i matchen blev alldeles tydligt när Fredrik Forsberg med mindre än tre minuter kvar av matchen blev helt fri men i läget träffade innerstolpen och där pucken sedan gled utanför ramen.

Det grinade helt enkelt illa och en sista kraftansträngning blev fruktlös och där Lindlöven istället med tre sekunder kvar av matchen slog in sitt andra mål och därmed spikade slutresultatet.

Sammanfattningsvis så var det ett piggt Brödernas/Väsby som startade matchen men ju längre matchen led utan att laget fick utdelning, desto mer andefattigt och passivt blev anfallsspelet. Försvars- och målvaktsspelet var tillräckligt bra för att man ska kunna vinna denna match men för statiskt anfallsspel blev återigen lagets fall där laget nu har den mindre smickrande trenden med sju raka mållösa perioder.

Victor Olsson gjorde återigen en stabil insats i målet och kan inte alls lastas för styrningen som var den enda pucken som hittade vägen in till målet. Var stabilaste hemmaspelare sett till tre perioder och ges tre grisar för insatsen.

Två grisar tilldelas backen Ludvig Georgsson som var företagsam i sitt spel och som tack vare det var bidragande till flera goda anfall för laget ikväll.

Sista grisen ges Erik Aterius som smällde på bra i närkamperna till en början och visade upp gott gry och spred energi till laget.