MATCHRAPPORT: Brödernas/Väsby fällde Boden

Brödernas/Väsby stod för sin andra styrkedemonstration denna helg när laget slog Boden med 6-3. Laget fick därmed revansch för förlusten på bortais för ett par veckor sedan och klev i och med segern upp på en härlig andraplats i tabellen.

– Vi kom ut bra i första perioden. Grabbarna ska ha stor eloge för att dem klarade av att ladda om mentalt efter gårdagens match. Vi gör en stark period och leder med 3-0. Andra perioden börjar otroligt bra – sex-sju minuter som var av det bättre som vi levererat denna säsong. Både 4-0 och 5-0 borde ha kommit, men istället drar vi på oss tre boxplay och det ger momentum åt dem och även två mål.

– Sista perioden smäller vi in 4-2 efter 30 sekunder och tar kommandot igen. Men Boden lyckas göra 4-3 och vi blir lite pressade. Men idag var vi starka och spelade verkligen som ett lag, vilket till slut resulterade i en skön seger.

– Otroligt roligt att se att vi klarade av att ta två livsviktiga segrar och därmed är med i matchen igen, säger tränaren, Andre Smulter.

Energinivån var bibehållen sedan lördagens sköna seger och Brödernas/Väsby rivstartade redan från nedsläpp där Boden inledningsvis fick det riktigt jobbigt.

Den fina starten gav även en resultatmässig effekt när Sebastian Walfridsson redan i matchens tredje minut tog laget till ledningen. En snabb omställning rev sår i Bodens försvar och sedan fyllde Sebastian på i anfallet och där passningen från Filip Rydström var precis när han släppte pucken bakåt och där Sebastian i princip i tom kasse kunde slå in pucken.

Från samma vänsterkant startade även det som skulle bli utökningsmålet för Brödernas/Väsby. I numerärt överläge kom Henrik Rommel in med hög fart och utmanade samt tog sig förbi sin bevakare. Sedan hittade han in i mitten där Joni Nikko befann sig och som trots en halvträff ändå fick se pucken hitta upp till nättaket.

Och det var inte slut med måljubel för Brödernas/Väsby där. Laget fick även in ett tredje mål innan signalen hade ljudit för den första perioden. Efter ett litet längre anfall skickade backen Anton Brandhammar in ett ”tyst skott” mot mål. Med mycket trafik framför målet var det hart omöjligt för Bodens målvakt att se pucken och där skottet dessutom var ytterst välplacerat eftersom det väldigt vackert borrades in i det bortre krysset.

Boden hade fram till det inte haft mycket i offensiv väg att säga till om men avslutade perioden starkt där en reduceringspuck minst sagt låg i luften men där hårt försvarsarbete från Brödernas/Väsby såg till att fram till då hålla dem mållösa.

Mittakten följde samma mönster som den första och där det var Brödernas/Väsby som per omgående tog tag i taktpinnen. Man inledde med en nästan två minuters lång press och där Henrik Rommel var framme vid ett par tillfällen som nästan gav utdelning.

Det fina offensiva spelet där kreativiteten och farten bar riktmärket, gav fler längre anfall och där Nicklas Nousiainen var närmast att hitta lagets fjärde mål.

Men istället för en utökning i protokollet ställde utvisningar till det för hemmalaget under den sista halvan av mittakten. I den spelformen är Boden väldigt bra vilket de med eftertryck då visade. Det tog inte laget mer än tjugotvå sekunder innan reduceringen till 3-1 sprättes in. Det efter mål av Bodens vassaste målskytt, backen Felix Dahlroth.

Samme Dahlroth såg även till att Boden krympte ledningen till endast ett mål inför den sista perioden när han återigen i numerärt överläge, från nära håll träffade Linus Ryttars första kryss.

En ledning som dock per omgående i den sista perioden var uppe i två. Det eftersom Jeremias Lindewall förnämligt störde en Bodenspelare till den grad att han vann pucken och blev helt fri med målvakten. Ett läge som han förvaltade på bästa sätt när han slog in sin egen retur och därmed gav lite mer luft att gå på för Brödernas/Väsby.

Ett målglapp som behövdes för Boden knaprade sig närmare igen mot mitten av perioden när deras forward Andreas Nilsson vann pucken i offensiv zon och sedan ensam mot Ryttar rundade honom innan han med en backhand längs med isen gav 4-3 och återigen stor nerv i matchen.

Men det var en nerv som man egentligen som åskådare inte hade behövt känna. För Brödernas/Väsby hade en fart och påhittighet i sitt spel som Boden till slut inte hade något botemedel på. Det gav längre anfall och tekningar i offensiv zon och efter just en vunnen tekning som kom det avgörande 5-3 målet. Återigen var det Jeremias Lindewall som blev målskytt när han dök upp på rätt ställe och skyfflade in pucken efter att målvakten inte lyckades hålla Ludvig Georgssons hårda backskott.

Boden gjorde dock ett sista försök att få liv i matchen när de med omkring fyra minuter kvar av matchen plockade ut sin målvakt. Ett grepp som dock inte gav någon effekt eftersom det inte tog längre än elva sekunder förrän pucken var inskickad i den tomma kassen. Christian Hägg var det som prickade in Brödernas/Väsby sjätte mål för matchen och som därefter åkte fram till klacken, lyfte armen och jublade för dagens och även helgens andra raka seger.

Sammanfattningsvis så var det Brödernas/Väsbys nyfunna fart och det idérika anfallsspel som återigen blev lagets segervapen. Boden hade väldigt svårt att få grepp om det virvlande anfallsspelet och efter att Brödernas/Väsby innan helgen varit mållösa i åtta perioder så kan man väl lugnt säga att den målfrossan nu känns som bortblåst.

Jeremias Lindewall har verkligen haft en superhelg och som kanske bäst får personifiera den helg som laget haft. Han har helt enkelt varit på ett sprudlande gott anfallshumör och har låtit sin fart och kreativitet verkligen komma till sin rätt. Idag satte han två mål, det oerhört viktiga fjärde och femte målet som till slut gav vägen till segern. Tre grisar tilldelas således till Jeremias!

Två grisar tilldelas Joni Nikko som förutom att jobba hårt ute på isen även låg bakom fyra av lagets sex mål. Det genom ett eget inskjutet och sedan därtill tre framspelningar.

Sista grisen ges till kämpen Christian Hägg som förutom att jobba stenhårt i de många numerära underlägena fick kröna den fina insatsen när han sköt in matchens sista mål.

Men hela laget ska ha beröm för den sprudlande fina helg som laget gjort där verkligen samtliga spelare gjort sitt till för att vända den negativa trenden.

Vid pennan

Matchstatistik:
Brödernas/Väsby – Boden 6-3 (3-0, 0-2, 3-1)
Period 1: 1-0 (02.13) Sebastian Walfridsson (Filip Rydström, Jini Nikko), 2-0 (05.10) Joni Nikko (Henrik Rommel, Anton Brandhammar), 3-0 (15.10) Anton Brandhammar (Christian Hägg, Joni Nikko)
Period 2: 3-1 (09.54) Felix Dahlrot, 3-2 (09.27) Felix Dahlroth
Period 3: 4-2 (00.30) Jeremias Lindewall, 4-3 (08.08) Andreas Nilsson, 5-3 (14.53) Jeremias Lindewall, 6-3 (16.16) Christin Hägg (Ludvig Georgsson, Joni Nikko)
Skotten: 31-15 (10-5, 5-6, 16-4)
Utvisningar: 14-12 (0-4, 8-2, 6-6)
Publik: 401 åskådare, Renew Arena