Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Sundsvall Hockey – ”Alla har steppat upp ordentligt och har kul där ute igen”

Brödernas/Väsby spelar under onsdagskvällen sin fjärde raka hemmamatch när Sundsvalls Hockey kommer på besök. Ett hemmalag som mer än gärna vill fortsätta rida på den positiva formkurvan men som kommer att få kämpa ordentligt för segern eftersom Sundsvall är ett riktigt lurigt gäng att möta.

Sundsvall är trots sin tabellplacering (niondeplats) ett riktigt fartfyllt gäng som aldrig sätter några fingrar emellan i närkamperna. Det är ett lätt att kalla dem frejdiga för det är verkligen full gas i deras spel vilket bäddar för att matchen i Renew Arena kan bli riktigt underhållande.

För det var ju tack vare Brödernas/Väsbys pånyttfödda offensiva och där laget verkligen satte tempot i spelet, som gjorde att man kunde välta såväl Kiruna som Boden i helgen. När man nu möter ett liknande gäng så kan det nog bli gott om spelvändningar åt bägge håll så det gäller att defensiven är med och att man har lite extra bevakning när gästerna önskar snabba vändningar i spelet.

Sundsvall har i mångt och mycket ett ungt lag som har framtiden för sig. Men det är ändå lagets lite mer rutinerade spelare som leder laget och som under Allettan stått för merparten av lagets gjorda mål. Spelare att främst se upp för är hårdskjutande Filip Wiberg, allroundcentern Johan Lindholm samt kraftpaketet Sebastian Kaijser.

Men om vi vänder tillbaka till Brödernas/Väsby så var det ju ett härligt spel som laget bjöd på i helgen. Många gjorda sina bästa matcher för säsongen och den som kanske var vassast av dem alla sett till båda matcherna, var Jeremias Lindewall. Han låg bakom fyra mål via två målgivande passningar mot Kiruna och sedan dubbla mål mot Boden där målen minst sagt var matchavgörande.

Jag har tagit några ord med Jeremias vars tankar inför matchen och vad han känner inför den och hans intryck efter helgens matcher, kan ni läsa här nedan.

Hej Jeremias! Vilken superhelg det blev med två raka segrar och hela tolv inskottade mål framåt. Vad är din summering att lämna från den?

-Hej! Jag tycker vi gör två riktigt bra matcher, där vi kommer ut mycket energi. Tycker egentligen vi kontrollerar båda matcherna i fem mot fem från början till slut. Sen extra skönt att vi får igång målskyttet som varit lite tyngre på slutet.

Vad tycker du framför allt var skillnaden i vårt spel kontra tidigare under veckan och även från veckan där innan då vi hade så svårt att skapa tillräckligt med chanser framåt?

-Tycker den största skillnaden är att vi har gjort alla basic grejer väldigt bra, och hållit det enkelt över hela banan. När vi gör det så kommer ofta lägena lite av sig själva. Sedan även att vi har varit effektiva när chanserna kommit.

Och vilket härlig flow du hade i ditt spel. Du hade verkligen fart under skridskorna och vred och vände lite som du ville där ute. Vad känner du kring ditt spel under helgen?

-Det kändes väldigt bra. Tycker jag har steppat upp mitt spel på sistone, har bättre fart på skridskorna och vågar ta för mig mer, och jag fick lite extra betalt i helgen.

Vad skiljde det mot tidigare och går det att beskriva varför det var så stor skillnad nu mot då?

-Tycker egentligen det är energin i laget som har förändrats, alla har steppat upp ordentligt och har kul där ute igen.

Vi har tack vare dubbelsegern gått upp på en andraplats i serien men det är ju verkligen knökhårt i tabellen. Varför kommer vi nu att kunna fortsätta att hålla denna nivå i vårt spel som du ser på det?

-Tror alla nu är inställda på att vi ska fortsätta som vi gjort på slutet, både på träningar och matcherna. Försöka hålla högt tempo på träningarna som vi sen kan ta med till matcherna.

Och på onsdag har vi chans till ytterligare poäng när Sundsvall kommer på besök. Vad känner du till om det motståndet?

-Sundsvall är ett lag som jobbar och åker mycket skridskor, så vi behöver matcha det för att vi kunna ta tre poäng.

Slutligen Jeremias, varför kommer vi fortsätta att spela en frän offensiv hockey även på onsdag och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för det?

-Vi vet hur kul vi kan ha det när alla ”chippar” in och vågar spela pucken med hög fart. Då vet vi att vi är ett topplag som kommer göra mycket mål i matcherna. Jag själv kommer försöka fortsätta som i helgen och fortsätta våga utmana.

// # 15 – Jeremias Lindewall

Brödernas/Väsbys har förutom långtidsskadade Calle Åsell även Axel Olsson som vilar från matchen. Men i gengäld är glädjande nog Filip Barklund tillbaka efter den fula tackling som han åkte på i lördags.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren