Inför kvartsfinalen med Rasmus Sörgardt

På tisdag startar det som många gått och väntat på – slutspelet i Hockeyettan. Nu går det inte att vänta på något längre för förloraren av Kvartsfinalen Brödernas/Väsby vs Mariestad Bois har obönhörligen spelat klart för säsongen.

Nu gäller det att toppa formen och kräma ur det allra sista lilla ur hockeykropparna, för är det något som man vet, är att i kval kan allt hända. Med start på tisdag startar en matchserie som avgörs i bäst av fem matcher och där de två första matcherna spelas i Renew Arena. Tisdag kväll och onsdag kväll hoppas jag att publiken vallfärdar till ishallen och hjälper laget fram till stordåd.

Det kommer att behövas för motståndarna Mariestad Bois är ett högst aktat lag. De har framför allt ett väldigt vasst offensivt lag där förstafemman ligger bakom det mesta och bästa i anfallsväg. Mariestad har totalt under säsongen i seriespel gjort 126 mål. Kvintetten Ludwig Wistén, Oscar Tellström, Jesper Lindén framför backarna Anton Blomberg och Tobias Aronsson har legat bakom hela 75 av dessa. Det innebär dryga 60% av målen så lita på att denna formation kommer att kräva lite extra bevakning under matchserien.

Men för Brödernas/Väsby handlar det mesta om att nu nå den nivå som laget är byggt för att göra. Det vimlar av matchvinnare även hos hemmalaget och nu gäller det bara att ta fram det och framför allt göra livet surt för Mariestads försvar som under säsongen visat sig vara sårbart under vissa stunder.

Försvaret har annars kanske Brödernas/Väsbys främsta lagdel under säsongen och en stor bidragande orsak till det finner vi den skickliga Rasmus Sörgardt. En Väsbykille sedan barnsben som förhoppningsvis kommer att spela en stor roll även i kvalspelet. Jag har tagit några ord med Rasmus inför dessa två kommande hemmamatcher och hans tankar inför dessa samt Kvartsfinalen som helhet, kan ni läsa om enligt nedan.

Hej Rasmus! Då blev det alltså under söndagen klart att det blir Mariestad Bois som väntar oss i Kvartsfinalspelet. Vad är dina tankar kring att det blev just Mariestad?

-Spelar egentligen ingen roll vilket lag det blir. Det blir roliga matcher oavsett.

Det är ju ett gäng som vi mötte i Allettan Södra för ett par säsonger sedan. Vad tror du vänta oss nu med start på tisdag?

-Förväntar mig att vi möter ett lag som kommer komma ut hårt och göra allt för att vinna. Precis som vi. En tuff match lär det bli.

Vi kommer till matchserien med två raka förluster men där vi spelmässigt ändå gjort två ganska bra insatser men inte lyckats få fart på målskyttet. Varför tror du att vi kan få fart på det nu?

-Det är vinna eller försvinna! Vi har många som varti i slutspel många gånger och vi vet vad som krävs för att gå långt. Vi kommer vara mentalt redo nu när allt gäller något!

Det är nu säsongen ska avgöras så nu gäller det verkligen att komma upp i nivå. Varför tror du att vi kan lyfta oss än mer mot det som varit?

-Som sagt så vet vi alla vad som krävs. Vi har vart här förut och vi har alla ambitioner om att göra denna säsong längre. Och gå hela vägen. Seriespel och playoff är två olika sporter och tror att dessa matcher kommer passa oss perfekt.

Hur känns det annars själv i kroppen och hur känns formen så här i elfte timmen av säsongen?

-Kroppen känns bättre än tidigare år och det är samma med formen. Men känner också att jag har en växel till nu och en extra i Kvalserien sen.

Med all den rutin som du har efter många kvalspel. Vad blir det viktigaste att fokusera på då?

-Vi har ju ett långsiktigt mål men dessa matcher handlar om att vara närvarande och göra precis allt man kan i den matchen. Finns bara matchen som spelas just då. Spelar ingen roll vad som händer i andra matcher. Gäller att vara påkopplad hela tiden.

Slutligen Rasmus, vad har du för hälsning att lämna till alla supportrar av Brödernas/Väsby och varför ska de med start på tisdag vallfärda till Renew Arena?

-Kom och hjälp oss säkra de två första matcherna i playoff! Vad bättre kan man ha för sig en tisdag/onsdag? Finns väl inget roligare än slutspelshockey!

// # 66 – Rasmus Sörgardt

Läget i laget inför Kvartsfinalen är glädjande nog positivt. Förutom Calle Åsell, som ännu inte redo för matchspel, är övriga spelare tillgängliga, laddade och redo för att göra precis allt för att vinna denna matchserie.

Varmt välkomna till kvalfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren