Välkommen, Oscar Lundin

Den stabila backklippan, Oscar Lundin, lämnar degraderade Kristianstad och är nu klar för spel med Brödernas/Väsby. Oscar som förutom spel i Kristianstad även representerat Hanviken i Hockeyettan, fick chansen under sex matcher med Djurgården i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen och blir ett värdefullt tillskott på backsidan.

Oscar, som blir tjugotre år senare i höst, kan ses som en klassisk tvåvägsback. Nyttig i defensiven men absolut heller inte oäven i det offensiva spelet. Hans moderklubb är Djurgården, men då familjen flyttade till Leksand blev det spel i deras organisation från U16 till J20.

Under covid-säsongen, då juniorserierna stängdes ned, fortsatte karriären med seniorspel i seriekollegan Hanviken. Där blev Oscar en väldigt nyttig backpjäs vars spel stegrades ju fler seniorsäsonger han samlade på sig. Det gav med sig att Djurgården lockade över Oscar till sin organisation och där han startade upp fjolårssäsongen. Det blev en hel försäsong i den klassiska organisationen och där han även fick spela sex matcher i Hockeyallsvenskan.

Det blev dock inget kontrakt med Djurgården och istället lockade Kristianstad till sig backtalangen. Där fortsatte han spela ett rejält backspel och var en viktig kugge i deras jakt på en plats till Hockeyallsvenskan.

Tanken var att Oscar skulle fortsätta i den skånska klubben men i och med att de tappade sin licens till spel i Hockeyettan vänder nu Oscar tillbaka till Stockholm. Där väntar  spel med i vår organisation och vi är väldigt glada över det rejäla backtillskottet.

Sportchef Tom Tärnströms om Lundins kontrakt med Brödernas/Väsby:

– Oscar är en spelskicklig tvåvägsback som vi redan föregående säsong var ute efter men då valde han i slutändan spel i Kristianstad. Väl där byggde han vidare på sitt trygga spel över hela banan och var en av deras viktigaste och bästa backar under säsongen. Vi är väldigt glada att Oscar nu väljer Väsby och att vi får möjligheten att addera hans attribut i vår redan starka backuppsättning.

Krister Holmgren

Foto: Lars Svensson