Fartfylld hemmapremiär för Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby fick en glädjefylld säsongspremiär när laget slog tillbaka seriekollegorna Enköping med 6-2. Det stora rycket kom under mittakten då laget gjorde tre mål – varav två inom loppet av tretton sekunder. Det gav en 4-0-ledning i en match som bjöd på en del hockeygodis trots den tidiga tiden på säsongen.

Matchen som sådan såg inledningsvis ut ungefär som en första träningsmatch ska göra; mycket vilja, stora hjärtan och mycket skridskoåkning. Att sedan inte pucken ville gå dit spelarna helst önskade alla gånger har man absolut förståelse för.

Brödernas/Väsby startade matchen i ett furiöst tempo och naglade verkligen fast Enköping under matchens första minuter. Spelarna fullkomligen virvlade runt i offensiv zon. Trots en del halvhyfsade lägen var det inga puckar som inledningsvis hittade förbi en stabil spelandes målvakt hos gästerna.

Enköping jobbade sig så småningom in i matchen och skapade även de några bra lägen. Av dessa lägen kom merparten från hemmaspelarna, som genom alltför vågade och svåra passningar, gav Enköping en del farliga spelvändningar som mycket väl hade kunnat resultera i ett baklängesmål.

I periodens slutskede drog Enköping på sig en utvisning och med en ynka sekund kvar av perioden kom ett ledningsmål för Brödernas/Väsby. Passande nog var det debutanten Tim Friberg, som mot sitt forna gäng, fick äran att stå för det. Det efter ett dräpande avslut efter ett väldigt vackert förarbete signerat en annan debutant. Det i form av Marcus Kivelä Carlzon som elegant vrickade sig fram och peggade upp för ledningsmålet.

Utökningen till 2-0 tillkom även det i spel i numerärt överläge. Lagets andra och då behövde Brödernas/Väsby inte spela mer än halvminuten in i i det innan Henrik Rommel styrde in ett avslut från Rasmus Sörgardt.

En styrning gav även 3-0 men nu var det Filip Barklund som träffsäkert prickade pucken efter att Jacob Samuelsson avslutat ett längre anfall med ett kvickt avslut.

Tretton sekunder senare var ledningen uppe på fyra. Det efter att Nicklas Nousiainen först avslutat från vänsterkanten, och sedan hann åka runt kassen innan han tryckte in pucken som låg och dallrade kring mållinjen, vid den bortre stolpen.

Målen rasade in men blev en naturlig följd av att hemmalaget under mittakten skapade sig allt längre anfall och där pucken fick göra jobbet mellan konstant rörliga spelare.

Enköping förhindrade dock ett målras när laget fick till en reducering till 4-1. Det efter en spelvändning, där en passning mot bortre stolpen istället träffade en hemmaspelare vilket fick till följd att pucken oturligt styrdes in bakom en snopen Victor Olsson.

Sista perioden blev den mest lekfyllda och där Erik Aterius tryckte in en retur och gav en 5-1 ledning redan i periodens femte minut. Hemmalaget bjöd understundom på flera läckra individuella nummer men mer än applåder från åskådarhåll gav det inte.

Istället kunde Enköping reducera till 5-2 efter att distinkt mål som borrade sig in i Victor Olssons vänstra kryss.

Sista ordet i matchen fick dock Brödernas/Väsby och Jeremias Lindewall som avslutade ett elegant anfall. Det efter ännu en härlig framspelning av Kivelä Carlzon och där Jeremias var säkerheten själv när han drog målvakten och spelade in pucken med sin backhand.

Sammanfattningsvis så bjöd Brödernas/Väsby på en trevlig insats där laget blev varmare i munderingarna ju längre matchen led. Farten och viljan att ta pucken snabbt framåt blev det förnämsta intrycket för kvällen i en match som klart lovar mer.

Det är svårt att bedöma spelare efter bara en match spelad av försäsongen men nog var det kul att skåda laget där glädjen i spelet verkligen såg ut att finnas. Spelare som lyste mest var kedjan med Rommel, Wassenius och Friberg som hittade varandra ofta och bra. De två irrationella och högerfattade anfallsspelarna Jacob Samuelsson och Marcus Kivelä Carlzon var andra spelare som höjde sig från mängden och i de bakre leden var Gustav Berglund och Oscar Lundin två nya trevliga bekantskaper.

Efter denna match där laget spenderade mestadels av tiden i den offensiva zonen så lär det bli betydligt mer defensivt spel till helgen. Det eftersom Almtuna väntar på fredagskvällen där laget sedan avslutar veckan med en bortamatch mot Hudiksvall på söndag.