Inför Hudiksvalls HC vs Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby avslutar en intensiv första matchvecka med sin tredje match på fem dagar när laget under söndagen åker till Hälsingland för att ta sig an starka Hudiksvalls HC. Hälsingarna har i vanlig ordning laddat på ordentligt i sitt lag och kommer att tillhöra en av de absoluta förhandsfavoriterna till att ta steget upp till Hockeyallsvenskan framåt våren.

Det trots att laget till i år ändå tappat en del vassa spelare till bland annat just Hockeyallsvenskan. Centern Christoffer Jansson har lämnat för BIK Karlskoga medan spelskickliga backen William Eckmyhl lämnat för Kalmar. Men trots detta ser laget vasst ut på pappret och det visade laget med eftertryck när de i förra veckan hemma slog tillbaka Östersund med hela 6-3.

Spelare som då såg lite pånyttfödda ut var duon Jesper Wiberg och Axel Levander som pangade in varsitt hattrick och likaså var evigt unge Henrik Olsén även en spelare som gick i bräschen för sitt Hudiksvall.

Mötet under söndagen blir det första av två träningsmatcher mot ett gäng som vi brukar möta under allra slutskedet av säsongen. Faktum är att vi har vi mött Hudik i varje kvalserie till Hockeyallsvenskan som vi spelat de senaste säsongerna. Hudiksvall har även varit väldigt svårslagna där segrarna mot dem kan räknas på ena handens fingrar de senaste säsongerna. Men historia är inget annat än historia och vi får se om vi redan under söndagen kan lyckas bryta den negativa trenden mot dem och starta ett nytt kapitel.

Truppen som tar sig upp till Hudiksvall är samma som spelade mot Almtuna i fredags. Det innebär att såväl Carl Wassenius som Viktor Hertzberg stannar hemma. Det kan även bli lite ändringar i formationerna sedan senast och så står det klart att Victor Olsson får förtroendet i kassen.

Vid pennan

Krister Holmgren