Förlust i grinigt möte

Brödernas/Väsby gjorde en bra första halva av matchen borta mot Hudiksvall och var i ledning med 2-0. Två snabba hemmamål, en skada på Arvid Henriksson senare och sedan mängder med utvisningar gjorde att bortalaget tappade rytmen och Hudiksvall kunde därefter göra ytterligare tre mål och till slut vinna matchen med 5-2.

Det blev dessvärre inget trendbrott för Brödernas/Väsby borta mot Hudiksvall men ett tag kändes det ändå väldigt nära. Gästerna stod nämligen för en stabil insats inledningsvis och var uppe i en tvåmålsledning när den första perioden var över. Matchen var förvisso jämn men gästerna kändes aningen vassare och tog över spelet ju längre perioden led.

Två snygga mål bjöd laget även på där Nicklas Nousiainen låg bakom ledningspucken efter bra samarbete med Henrik Rommel och där han sedan sprätte in pucken i det bortre krysset.

Utökningen stod Lucas Feuk för som var ofin nog mot sina forna lag med att sopa in utökningen till 2-0 efter att Marcus Kivelä Carlzon elegant, från en position nära målet, helt frispelat Lucas.

Under mittakten tog Brödernas/Väsby ännu mer hand om taktpinnen och ett tredje mål hängde minst sagt i luften. Jacob Samuelsson vaskade fram två fina lägen och spelade även fram Henrik Rommel men utan att hemmamålvakten gav vika.

Istället kom Hudiksvalls reducering till 2-1 väldigt plötsligt. Strax därefter drog gästerna på sig en utvisning och då tog det inte lång tid innan även kvitteringen var inskjuten. Två hemmamål inom loppet av fyrtionio sekunder vände därefter på matchbilden. Inte blev det bättre av att backen Arvid Henriksson några sekunder senare åkte på en ful tackling mot huvudet vilket gjorde att han fick lämna isen skadad. En situation som domartrion helt missade och tråkigt nog blev det därefter dålig stämning ute på isen.

Något som passade hemmalaget bäst för inte nog med att Brödernas/Väsby fick sitta mest i utvisningsbåset utan det gjorde även att laget tappade det flyt i spelet som laget inledde perioden med. Forna B/V-spelaren Sebastian Walfridsson sköt sedan Hudiksvall till ledningen efter ett mål som skottades in lite väl enkelt.

Matchen var vänd för hemmalaget som därefter fick mer fart i sitt spel samtidigt som det såg ut som att det hårda matchandet för Brödernas/Väsby sakta men säkert började ta ut sin rätt.

För i den sista perioden hade laget inte speciellt mycket att komma med rent offensivt. Närmast var Nicklas Nousiainen som styrde en puck i stolpen men vid det tillfället hade hemmalaget redan gått upp i en tvåmålsledning.

Det efter att gästerna hade sorterat lite fel i egen zon och där backen Viktor Bemström från nära håll kunde prickskjuta in det fjärde målet via Victor Olssons första kryss.

Mot slutet av matchen tog Brödernas/Väsby en timeout och fick strax därefter lite tryck på hemmalaget. Men i sekvensen efter lobbade Hudiksvall ut pucken varefter de startade en snabb kontring. Det första skottet klarade Olsson men returen hamnade därefter rakt ut till Karl Umegård som med en backhand skyfflade in deras femte och hans eget tredje mål för matchen.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Brödernas/Väsby står för en bra första halva av matchen men där laget efter de två snabba hemmamålen tappade i slagstyrka. Laget tröttnade till slut betänkligt i såväl tanken som i spelet och det gjorde att Hudiksvall till slut kunde vända på matchen.

Spelarmässigt så vill jag ge lite extra beröm till Rasmus Sörgardt och Nils Strandberg-Sarén bland backarna medan spelarna som syntes mest i offensiven var Nicklas Nousiainen, Marcus Kivelä Carlzon, Jacob Samuelsson samt Henrik Rommel.

Nästa träningsmatch spelas nu på onsdag och då är det seriekollegan Sollentuna HC som kommer på besök.