Inför Brödernas/Väsby vs Sollentuna

Det är dags för träningsmatch nummer fyra, och på onsdag kväll väntar det första hemmaderbyt mot Sollentuna HC på hela fem år. Och för ovanlighetens skull finns det faktiskt, i skrivande stund, ingen spelare i Sollentuna som har bakgrund i Väsby. Det hör inte till vanligheten, men om vi kikar på lagets ledartrojka så är det desto mer välbekant. Sportchef är inte mindre än Väsbyikonen, Andreas ”Pålle” Paulsson, och laget tränas dessutom av Greger Lindqvist, som varit tränare i Väsby Hockey. Dels under säsongerna 1992-1994 plus att han även hoppade in och hjälpte till i ledarstaben när laget försökte kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan, våren 2021.

Sollentuna tog sig upp till Hockeyettan igen efter att ha tillbringat tre säsonger i division 2. Det är ett välbalanserat kollektiv som gjort sig kända över att spela en intensiv ishockey med god fart. Truppen präglas av ungdomlig entusiasm , där medelåldern ligger på 21,67 år. Det är inte så många i truppen som har erfarenhet av spel i Hockeyettan och merparten av de som har det, har sin bakgrund i en annan grannklubb, i form av Vallentuna.

Laget har hittills spelat två träningsmatcher, och utifrån dessa två ser laget ut att ha förberett sig väl inför vad som komma skall. De har nämligen mött seriekollegorna Vallentuna och Enköping och vunnit båda. Vallentuna slog de med 4-2 medan de i Enköping segrade med uddamålet 2-1.

För Brödernas/Väsby blir det en ännu en bra värdemätare över var man är i processen när det återstår mindre än tre veckor innan seriepremiären är ett faktum. De två senaste spelade matcherna bjöd understundom på bra ishockey, men trots det blev man slagna av såväl Almtuna som Hudiksvall. Men i båda dessa förlustmatcher var man inte långt ifrån motståndarna och egentligen var det bristen på att omsätta goda offensiva lägen till mål, som var den stora skillnaden.

Till matchen imorgon kväll får laget in två spjutspetsar. Dels Carl Wassenius som är tillbaka igen efter en lättare skada och så gör även Viktor Hertzberg debut i BV-tröjan. Laguppställningen i sin helhet kan ni se här nedan:

Isak Johansson (Victor Olsson)

Rasmus Sörgardt – Nils Sarén-Strandberg

Carl Wassenius – Viktor Hertzberg – Henrik Rommel

Oscar Lundin – Gustav Berglund

Lucas Feuk – Marcus Kivelä Carlzon – Filip Barklund

Elias Ewertzh – Daniel Carlqvist

Jacob Samuelsson – Nik Allain – Erik Aterius

Leon Badla (egen junior)

Jeremias Lindewall – Nicklas Nousiainen – Tim Friberg

 

Vilar från matchen gör Calle Åsell samt att Arvid Henriksson och Ludwig Laband är långtidsskadade.

Varmt välkomna!

Vid pennan: 

Krister Holmgren