Derbyseger mot Sollentuna

Brödernas/Väsby vann det första hemmaderbyt på över fem år mot Sollentuna HC med 3-1. Med ett inskjutet mål i varje period tog laget till slut en ganska säker seger i en match där laget gjorde jobbet. Varken mer eller mindre.

Trots att det inledningsvis var ett aggressivt Sollentuna som inte alls visade någon respekt för motståndet, så var det hemmalaget som tog ledningen i matchen. Det efter att Nicklas Nousiainen i offensiv zon, fångat upp en förlupen puck och sedan med en backhand svept in pucken i det bortre krysset.

Målet var vägen in i matchen för Brödernas/Väsby som några minuter senare skapade sig själva ett par riktigt vassa lägen men där avsluten lämnade en del i övrigt att önska.

Mer att önska kunde man även göra av hemmalagets passningsspel under den sista halvan av den första perioden. Det var nämligen ovanligt oprecist.  Många var slarviga och dessutom gjordes några chansnummer kring linjerna vilket gav Sollentuna tillfällen till att ställa om i kontringar. Isak Johansson i hemmakassen var dock säkerheten själv de få gånger som Sollentuna hotade och spelade med ackuratess mellan stolparna.

Likt den första perioden slutade även mittakten med att Brödernas/Väsby gjorde det enda målet. Den blev en bättre utförd sådan av hemmalaget där det offensiva spelet blev fränare och vassare ju längre perioden led.

Bättre skridskoåkning och snabbare spel gav en hel del bra lägen där bland annat Jeremias Lindewall tilldömdes ett straffslag efter att han just åkt sig fri. Den bommades men utökningen i målprotokollet skulle ändå komma. Det när Viktor Hertzberg, i sin första match för klubben, fick äran att kröna den med ett mål. Ett väldigt snyggt sådant dessutom då han kallt väntade ut målvakten innan han hittade vägen in till målet med en isare.

Sollentuna skapade aningen till nerv i matchen när de inte ens efter en spelad minut av den sista perioden, reducerade till 2-1. De vann duellen framför målet och kunde till slut hitta in med en retur som hittade in mellan benen på Isak Johansson.

Brödernas/Väsby replikerade dock tämligen omgående när Carl Wassenius efter fint samarbete med Henrik Rommel, ur en snäv vinkel, hittade upp i nättaket med ett riktigt klassavslut.

Minuten senare var hemmalaget framme igen och hotade men därefter handlade det mesta om att försvara sin ledning. Det eftersom Brödernas/Väsby avslutade perioden med nio minuters spel i numerärt underläge. Två raka utvisningar samt ett matchstraff på Lucas Feuk sedan han gått lite väl hårt in med en tackling, gav välbehövlig boxplayträning. Något som laget gjorde föredömligt för gästernas chanser under dessa nio minuter blev lätträknade.

Det goda defensiva spelet blev en bra avslutning på kvällen där Brödernas/Väsby i princip gjorde det man skulle men inte så mycket mer än så.

Spelarmässigt så vill jag ge lite extra beröm till backduon Rasmus Sörgardt och Nils Strandberg-Sarén som löste spelet med pucken på ett förnämligt sätt. I målet var Isak Johansson en klippa medan spelarna som syntes mest i offensiven var Nicklas Nousiainen, Viktor Hertzberg samt Erik Aterius.

Efter ett hårt matchande på sistone får laget samlas och träna vidare under resterande del av veckan där nästa träningsmatch först är på måndag då Hudiksvall kommer på besök.