Skönt statement av Brödernas/Väsby

En knackig inledning till trots blev det till slut en säker seger för Brödernas/Väsby hemma mot Hudiksvall. 5-1 slutade matchen efter att laget först gjort tio svaga men därefter femtio starka spelminuter. Ett skönt besked för hemmalaget som tidigare haft så svårt för hälsingarna.

Trots en spelmässig jobbig start för Brödernas/Väsby så var laget i en uddamålsledning med 2-1 efter de första tjugo spelade minuterna. Laget kom helt snett in i matchen när Hudiksvall redan efter tjugoåtta sekunder tagit ledningen och satt sig själva i förarsätet. Det efter ett flygande anfall och där hemmalaget inte alls sorterade rätt i försvarsarbetet. Först spelades Karl Umegård fri och efter att Isak Johansson räddat pucken, fanns det ingen hemmaspelare framför målet som kunde förhindra gästernas Max Sjöholm att enkelt och helt oattackerad trycka in pucken.

Därefter var det ett riktigt desillusionerat hemmalag som gav möjligheter för Hudiksvall att utöka ledningen både en och två gånger. Hade det inte varit för kombinationen av säkert målvaktsspel av Isak Johansson och missriktade skottavslut från gästerna så hade det kunnat blivit en jobbig kväll för hemmalaget.

Istället fick laget en väg in i matchen efter drygt halva spelade perioden när ett schabbel i mittzon från gästerna utnyttjades. Jeremias Lindewall spelades fri och väl framme med målvakten gjorde han inga som helst misstag utan svepte in pucken i målvaktens högra kryss.

Det blev sedan startskottet på en bra avslutning av perioden av hemmalaget. Matchen bytte mönster totalt och där det istället var Brödernas/Väsby som stod för grannlåten ute på isen. Det genom vassare skridskoåkning, mer kompakt spel och sedan tack vare fler skottförsök. Det högre offensiva trycket gav med sig en utvisning vilken man även utnyttjade när Lucas Feuk tog tillvara på en retur och tryckte in ledningspucken.

Det goda spelet från avslutningen av den första perioden tog laget med sig även till den andra. Laget fick även en bra start på den när man tog tillvara på ett pucktapp från Hudiksvall och kunde storma fram tre mot en. Calle Åsell tog själv hand om avslutet från kanten. Målvakten räddade men Calle sög åt sig sin retur, försökte på nytt och där pucken sedan träffade stolpen innan den studsade fram perfekt till Marcus Kivelä Carlzon. Marcus alldeles vid mållinjen, kunde med enkelhet stöta in 3-1.

Matchen var sedan relativt jämn rent spelmässigt men hemmalaget skapade sig de absolut vassaste chanserna och mot slutet av perioden hade man de klart längsta anfallen varför en tvåmålsledning inför den sista perioden var helt i sin ordning.

En ledning som blev till tre mål redan i den tredje minuten. En snabb spelvändning initierad av Calle Åsell skapade ett två mot en läge. En väl avvägd passning senare gav ett perfekt läge till påfyllande Nicklas Nousainen vars avslut överlistade målvakten.

Målet blev lite till spikan i kistan för ett skadedrabbat Hudiksvall som sedan aldrig förmådde att skapa något rejält tryck mot hemmalägret. Inte ens i deras två numerära överlägen i perioden skapade de något av värde utan istället kunde Carl Wassenius mot slutskedet av matchen prickskjuta in 5-1 vilket blev pricken över i:et i en riktigt väl utförd insats av Brödernas/Väsby.

För sammanfattningsvis så står laget för femtio riktigt starka avslutande minuter av matchen där kollektivet verkligen jobbade ner Hudiksvall. Spelarmässigt så var det många som glänste men några extra höga betyg vill jag dela ut till backarna Elias Ewertzh, Gustav Berglund och Daniel Carlqvist. Målvakt Isak Johansson var riktigt på alerten mot sitt forna lag och i offensiven syntes främst Nicklas Nousainen, Lucas Feuk samt Jeremias Lindewall.

Nästa träningsmatch spelas redan nu på fredag då Sollentuna HC återigen kommer på besök till Upplands Väsby.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson Nisser