En stund av briljans gav derbyseger

En period av briljans grundlade Brödernas/Väsbys seger hemma i derbyt mot Sollentuna. 4-0 efter den första perioden gav den marginal som även blev den slutliga segermarginalen. 5-1 slutade till sist matchen där tre spelare fick äran att göra sina första mål för klubben.

Det blev en lekfylld och sprudlande första akt i derbyt hemma mot Sollentuna och där gästerna mestadels av tiden faktiskt fick finna sig i att främst agera statister. Det var nämligen spelarna i Brödernas/Väsby som spelade huvudrollerna och där laget tack vare sin goda fart och fina kombinationer skapade stora hål hos gästerna.

Perioden gav även två premiärmålskyttar i föreningen eftersom såväl Gustav Berglund som Nik Allain gjorde sina första strutar i BV-dressen.

Gustav Berglund tog laget till ledningen i den femte minuten medan Nik Allain gjorde lagets fjärde och satte punkt för den välspelade första perioden. Däremellan stod kedjan med Wassenius, Hertzberg och Nousiainen för några grannlaga nummer vilket gav två härliga upprullningar och lika många mål. Nicklas Nousiainen skyfflade in det andra målet medan Carl Wassenius enkelt kunde spela in det tredje efter förnämlig passning av Hertzberg.

Den första periodens goda spel blev möjligen en belastning för laget i den andra eftersom man redan då trodde att matchen var klar. Situationer spelades nämligen inte klart och passningar som satt på bladet i den första, ville inte halls hamna rätt i den andra. Redan efter tio sekunders spel sattes nivån när gästerna spelade fram sig själva till ett gyllene läge och där laget endast var dåligt ett avslut från en reducering. Minuten senare slarvades det i egen zon från hemmalaget och då var Sollentuna inte heller långt ifrån en nätkänning.

Lite så såg de andra perioden ut i kombination med att det även blev lite fler tuffa dueller ute på isen. Det skapade en hel del numerära under- som överlägen. Tre gånger fick Brödernas/Väsby besöka utvisningsbåset medan gästerna besökte sin hörna vid ett par tillfällen.

Vid Sollentunas andra överläge kom även lagets enda reducering i matchen efter en fin passning och direktskott och där Victor Olsson inte hann täcka vid sin första stolpe.

Det hade dock kunnat vara ytterligare reduceringar för gästerna i perioden eftersom de träffade såväl ribban som stolpen och där hemmalaget aldrig hittade tillbaka till den fina rytm som laget hade i den första perioden.

Det ska dock även sägas att laget var något rumphugget inför matchen där såväl Henrik Rommel som Jeremias Lindewall tvingades kasta in handduken p g a skada respektive sjukdom. När sedan duktiga Nicklas Nousiainen tyvärr tvingades lämna matchen skadad, redan i den första perioden, så fick laget avsluta matchen med endast tre femmor. Laget tvingades då pusslas om under matchens gång och det var nog också en förklaring till att tempot mattades och där tajmingen i spelet sakta men säkert försämrades.

I den tredje perioden stabiliserades det dock och det blev bättre även fast det understundom ändå dök upp några skönhetsfläckar. Sista tio minuterna av matchen var i alla fall stabila och mot slutet av matchen spikades även slutresultatet. Detta då Nisse Strandberg-Sarén prickade in sitt första mål för klubben och blev rikligt gratulerad av sina lagkamrater.

Sammanfattningsvis så får man vara riktigt nöjd över lagets första tjugo spelade minuter vilket var matchens absoluta höjdpunkt. Att laget sedan stod för en svag mittakt men sedan en något förbättrad sista period må så vara. I den första perioden visade i alla fall laget hur bra man är när allt är påkopplat.

Spelarmässigt så var hela laget vasst i den första perioden men i period två och tre tycker jag främst att Calle Åsell, Gustav Berglund, Elias Ewertzh och målvakt Victor Olsson visade extra fina takter.

Detta var försäsongens sista träningsmatch på hemmais och nu stundar endast ett genrep inför seriepremiären och den går av stapeln på tisdag borta mot Enköping.