Inför Enköping vs Brödernas/Väsby

Så har vi kommit fram till genrepet inför lördagens spännande seriepremiär. Brödernas/Väsby tar sig under tisdagskvällen till Enköping för att ta sig an seriekollegan Enköpings SK. Med andra ord samma motstånd som laget startade upp försäsongen med och som man nu alltså avslutar densamma mot.

Då, i Renew Arena, blev det en seger med 6-2 efter stundtals härlig anfallshockey. Lite utav samma hockey som laget presterade under den första perioden i fredags hemma mot Sollentuna. Det då pucken levererades raskt och där tempot i spelet stundtals var högt uppskruvat.

Vi får väl se hur uppskruvat det blir nu i själva genrepet. Ibland kan sådana generalrepetitioner bli ganska avslagna eftersom lagen fullt ut laddar inför vad som komma skall och där matchen främst bara ska genomföras. Samtidigt är alla försäsongsmatcher viktiga för att sätta en nödvändig struktur och där kanske framför allt spel i special teams är det som man kanske främst vill sätta.

Dessvärre störs Brödernas/Väsby av en del skador och sjukdomar varför truppen som tar sig till ”Sveriges närmsta stad”, är rejält brandskattade. Detta eftersom tre backar saknas då Elias Ewertzh samt Rasmus Sörgardt gått och blivit sjuka där ju Arvid Henriksson sedan tidigare är borta med skadebekymmer. Det gör att Calle Åsell temporärt får vikariera som back och stärka upp den sidan.

På forwardssidan står det även klart att såväl Henrik Rommel som Nicklas Nousiainen inte kan spela på grund av skador. Det gör att matchtruppen kommer att bestå av två målvakter, fem backar samt tio forwards.

Det är fri entré till matchen, men har du inte möjlighet att åka till Enköping kan du se matchen på Hockeyettan Play.

Stötta Brödernas/Väsby hemma från tv-soffan. Teckna ditt årsabonnemang och välj Brödernas/Väsby som ditt favoritlag. Då går 500 kronor till föreningen.

Vid pennan

Krister Holmgren