Filip Bratt ansluter

För tre säsonger sedan lånades Filip Bratt in från Hockeyallsvenskan och AIK för att få mer istid. Backen var då tillfälligt omskolad till forward och gjorde ett gott intryck.

Sedan skiljdes våra vägar. Därefter har Filip haft några röriga säsonger, där han representerat Boden, Borås, Huddinge samt Nybro.

På meritlistan finns bland annat 67 matcher med AIK i Hockeyallsvenskan, och hans spel på Hockeyettannivån har gett eko eftersom Nybro valde att plocka in honom i slutskedet av förra säsongen. Och när vi mötte Almtuna för några veckor sedan visade han upp sig på ett tryout-kontrakt.

Det blev dock inget avtal utan nu är han istället klar för oss på ett korttidskontrakt, som sträcker sig fram till den 31 oktober.

Vi hälsar Filip varmt välkommen tillbaka till oss och han är tillgänglig för spel redan till tisdagens genrep borta mot Enköping.

Sportchefen, Tom Tärnström, om avtalet med Filip:

– På grund av situationen med Arvid Henrikson, som är borta en tid, väljer vi att ta in Filip på korttidskontrakt. Det är en back vi känner till sedan tidigare, och som vi tror kommer passa väl in i vårt sätt att spela. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö, säger han.

Vid pennan:
Krister Holmgren