Seger i genrepet

En målkavalkad i den sista perioden med fem mål inom loppet av åtta minuter gav liv till ett genrep som fram till det var ganska avslaget. Hemmalaget gick från 0-2 till 2-2 innan Brödernas/Väsby tryckte lite mer på gasen och gjorde tre raka mål och vann således matchen med 5-2.

Trots det målrika avslutet så blev det ett ganska avslaget genrep där Brödernas/Väsby under stora delar av matchen hade full kontroll på händelserna ute på isen. Matchen blev också väldigt snäll där matchens enda utvisning kom i den sista perioden.

Den inledande akten hade Brödernas/Väsby full kontroll över. Efter några lugna första spelade minuter i matchen så blev det därefter alltmer tydligt att det var gästerna som skulle göra matchens första mål.

Det kom således när Lucas Feuk in i matchens åttonde minut lirkande in den med en backhand efter att det nykomponerade backparet, Filip Bratt och Calle Åsell, stått för ett fint förarbete tillsammans.

Ledningen kunde och borde ha varit större efter den första spelade perioden men trots att såväl Hertzberg, Friberg som Feuk varit rena med målvakten så gick de bet i att överlista honom.

Spelet jämnade ut sig under mittakten och det främst för att hemmalaget blev lite mer aggressiva och störde betydligt högre upp i banan. Det störde uppspelsfasen och där flytet i spelet, åtminstone inledningsvis, mattades av från Brödernas/Väsbys sida.

Men ju längre perioden led, desto mer puck ägde laget och anfallen blev även de allt längre. Till slut hittade man även fram till chanser och strax mot mitten av perioden utökade laget sin ledning. Målskytt blev denna gång Marcus Kivelä Carlzon som distinkt tryckte in pucken mellan benen på målvakten.

Hemmalaget hade svårt att skapa chanser och där det mest blev skott utifrån som Isak Johansson inte hade några större problem med att rädda.

Under den inledande hälften av den sista perioden hade Brödernas/Väsby full kontroll på hemmalaget som ständigt fick inrikta sig på försvarsspel. Ett 0-3 mål hängde bokstavligen i luften och Filip Barklund blev närmast när hans hårda avslut träffade innerstolpen.

Så, från i princip ingenstans, studsade pucken hemmalagets väg. Ett missriktat avslut från en hemmaback, studsade via sargen över till den andra stolpen. Där stod backen Robin Nilsson som pricksköt in reduceringen till 1-2, via Isaks vänstra kryss.

Endast minuten senare kom matchens enda utvisning vilket drabbade Oscar Lundin. Enköping som vid det läget fått blodad tand, spelade bra i det numerära överläget. Så bra att de även lyckades utjämna efter att målskytten Lucas Lagerstedt med ett hårt skott träffade samma nätmaskor som vid reduceringen.

Snöpligt för Brödernas/Väsby som fram till dessa två snabba mål ju hade haft full kontroll över matchen. Men det gav den lite extra energi vilket kändes välbehövligt. Gästerna tryckte på lite hårdare ute på isen vilket till slut gav rättmätig utdelning.

Oscar Lundin tog revansch på sig själv efter sin utvisning, och drämde in ledningspucken till 3-2. Hans första i BV-dressen och det endast minuten efter hemmalagets kvittering.

Hemmalaget jagade därefter ännu en kvittering och försökte lyfta fram mer folk upp i banan. Men det gav bara det passningsskickliga Brödernas/Väsby möjligheter till snabba och kontrollerade spelvändningar. Just efter en sådan kom även lagets fjärde mål efter att Jeremias Lindewall via ett direktskott, efter fin sidledspassning av Kivelä Carlzon, överlistade målvakten. Av bara farten kom sedan även lagets femte mål när Filip Barklund skickligt styrt in ett skott från Nisse Strandberg-Sarén. Något som avslutade mållavemanget med fem inskjutna puckar på lite mindre än åtta minuter vilket till sist gav ett lyckligt slut på matchen.

Sammanfattningsvis så fick matchen en härlig avslutning och som även gav den energin som fram till dess kanske saknades. Brödernas/Väsby var därtill lite för dominanta fram till hemmalagets två snabba mål men sedan fick man knyta näven lite hårdare för att återigen ta tillbaka matchen i sin famn.

Genrepet slutade lyckat och laget spelade sig själva fram till många fina lägen och det var egentligen bara en ineffektivitet i avslutningarna som gjorde att hemmalaget målmässigt var kvar i matchen så länge som de var.

Spelarmässigt så var det ett ganska jämnt kollektiv som visade upp sig och där många hade gott spel i sig. Några extra omnämnanden vill jag dock skänka till backtrion Gustav Berglund, Oscar Lundin och till debutanten Filip Bratt som visade upp ett riktigt gott gry i spelet. Offensivt syntes mest Jeremias Lindewall, Viktor Hertzberg samt Jacob Samuelsson. Sist men inte minst vill jag även ge ett extra plus till Calle Åsell som med den äran vikarierade som back men som trots det skrapade ihop två målgivande passningar.

Med detta är försäsongen över och vi blickar nu med stor spänning fram emot lördagens seriepremiär då Nyköping kommer på besök till Renew Arena.