Inför lördagsderbyt: ”De gör ganska många oförutsägbara saker ute på isen”

Det vankas veckans andra norrortsderby. På lördag klockan 18 gästas vi av Sollentuna HC. I samband med den så anordnar Brödernas/Väsby en familjedag. Det kommer bjudas på godisregn, ansiktsmålning och så kommer CCM vara på plats och ha en tävling på sin dribbelmatta. Även Brödernas Foodtruck kommer stå uppställd utanför arenan. Självklart kommer också vår fantastiska maskot, Vildis, att vara där. Det här vill ni med andra ord inte missa. Det är fri entré för alla barn och ungdomar upp till 18 år.

Det blir också ett derby som känns väldigt intressant på förhand eftersom det är två obesegrade lag som mäter sina krafter mot varandra. Nykomlingen Sollentuna har verkligen kommit in som en frisk fläkt i sin återkomst till Hockeyettan, och har i sina två spelade matcher lagt såväl Enköping som Vallentuna på rygg.

Sollentuna mötte vi två gånger i träningsmatchandet. Även fast det blivit två segrar för oss, så märkte man av Sollentunas kvaliteter. De är nämligen ett väldigt hårt, arbetande lag som alltid sätter laget för jaget, och där de kämpar kopiöst ute på isen.

Så här i inledningen har de även haft några spelare som stuckit ut och som varit lite av tungan på vågen. Jag tänker då främst på backen Andreas Ekström som legat bakom fem mål och dessutom inte varit inne på ett enda baklängesmål. I frontlinjen har framför allt centern Leo Hällvik och yttern Ture Edvardsson, som också spelar ihop i samma kedja, lyst. Båda har sått för fyra poäng vardera och där Ture gjort tre mål medan Leo främst agerat framspelare.

Men Sollentunas styrka är lagets kraft och intensitet i spelet och där gäller det verkligen att hemmalaget fortsätter på inslagen väg och visar upp den fart och fantasi i spelet som präglat laget under starten av serien.

En som främst står för ett fantasifullt spel är vår nye center, Marcus Kivelä Carlzon. Han har verkligen silkeslena handleder och har tack vare sitt fina spelsinne stått för fem poäng i form av målgivande passningar. Han fortsätter helt enkelt i samma fina spår som han visade under försäsongen då han vann lagets interna poängliga. Jag har tagit några ord med denna kloka center vars tankar inför lördagen går så här.

Hej Marcus! Vad säger du om vår senaste match borta mot Wings i onsdags?

– Hej! En Helt ok match, ändå. Det rann i väg lite mycket ganska tidigt i matchen så det tog bort lite av skärpan på det mesta. Men en vinst är alltid en vinst.

Du har nu varit i vår förening i några månader. Hur känns det och känner du att du kommit bra in i laget och är där du vill vara?

– Jag trivs superbra i föreningen, och tycker att det är superkul och motiverande att det finns en satsning och en strävan mot något större.

Du vann interna poängligan under försäsongen och har startat upp med fem poäng i form av målgivande passningar under serien. Hur känns formen och vad är du mest nöjd med i ditt eget spel?

– Är nog mest nöjd med att jag jobbar på oavsett om det går med eller emot spel eller poängmässigt. Spelar med så pass bra och skickliga killar, att om jag spelar bra så kommer poängen automatiskt att komma. Inte så lätt men försöker inte tänka på just poäng utan mer hur jag spelar och gör jag det bra så kommer det andra.

Ett annat derbymotstånd väntar nu på lördag i form av Sollentuna. Det är ett gäng som vi mött två gånger under försäsongen. Hur har de varit att möta tycker du?

– Försöker nästan aldrig fokusera på motståndet men ändå märkte jag från när vi mötte dem tidigare, är att de gör ganska många oförutsägbara saker på isen. Det är inte så mycket struktur så det är svårt på ett sätt att möta tycker jag i alla fall. Men det blir en kul match.

Vad tycker du vi framför allt behöver fokusera på i vårt spel i matchen mot dem?

– Om vi bara spelar ödmjukt och låter pucken göra jobbet så kommer det gå bra för oss. Ibland gör vi lite mycket av allt och det slutar oftast inte så bra då, så tar vi bort det så blir det kul för alla.

Slutligen Marcus: Vad blir nycklarna för ännu en seger på lördag och på vilket sätt ska du försöka vara bidragande till det?

– Själv ska jag fortsätta driva på och skjuta lite mer än vad jag gjort hittills.

// #58 – Marcus Kivelä Carlzon

Läget i truppen är princip oförändrat sedan i onsdags. Tillkommer till laget från sjuksängen gör dock glädjande nog Jeremias Lindewall. Sedan tidigare är trion Ludwig Laband, Nicklas Nousiainen samt Arvid Henriksson långtidsskadade.

Varmt välkomna. 

Vi påminner om rådande väskförbud som gäller vid samtliga hockeymatcher i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan samt Hockeyettan. Undantag görs för mindre väskor för medicinska skäl samt skötväskor. Förbudet följer myndigheternas krav och syftar till att öka säkerheten vid våra ishockeymatcher. 

Vid pennan: 
Krister Holmgren
Foto: Mikael Einarsson Nisser