”Matcherna mot Brödernas/Väsby är en av de roligaste på säsongen”

Nästa uppgift för Brödernas/Väsby är en bortamatch mot Huddinge i Björkängshallen under onsdagskvällen. Det är en match som alltid är svår på förhand även fast Huddinge idag kanske inte är det gäng som de en gång var. För historiskt sett var Huddinge söderortens lag nummer ett och där de alltid hade siktet ställt högt upp.

På senare år har de dock tappat i slagkraft, där Hanviken numera tagit över stafettpinnen som laget att slå på södra sidan Stockholm. Men för den skull är matchen på onsdagskvällen ingen lätt uppgift, för är det något lag som Huddinge gärna vill slå, så är det just Brödernas/Väsby.

Det brukar alltid bli lite extra grinigt, och  smälla lite extra, när dessa två lag möts, och jag förväntar mig inget annat denna gång. Huddinge är dessutom säkert rejält revanschsugna på att visa upp sitt bästa jag, eftersom de inlett seriespelet svagare än vad både jag, och säkert många andra, trott inför seriestarten. För jag tycker att laget ser klart mer intressant ut på pappret än vad de gjort på några år. Att laget ska ta sig till Allettan borde egentligen vara givet.

Denna säsong har tränare Fredrik Mälberg fått ställa det lag han önskar –med deras plånbok i mått mätt, givetvis. Laget är föryngrat och fokus har satts på spelare som vill något med sin hockey och som kan underkasta sig den hårda träning som tränare Fredrik vill ge sina adepter. Något annat som sticker ut med lagbygget är att det finns många spelare som har bra fart i sitt spel. Det brukar gå undan när Huddinge spelar och denna säsong är inget undantag.

För att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till just en snabbskrinnare i laget i form av forwarden Daniel Liiv. Han leder lagets interna poängliga med tre inskjutna mål på lika många matcher. Vad han säger om lagets inledning, vad han tycker kännetecknar deras gäng samt hans tankar inför mötet mot oss, säger han bland annat följande om.

Hej Daniel! Det ville sig inte riktigt för er i bortamötet mot Vallentuna som ni förlorade med 3-1. Vad har du för summering att lämna från matchen?

– Vallentuna borta är alltid en svårspelad match. Vi spelar stundtals rätt bra men sen får de in två snabba mål, plus ett riktigt skitmål till 3-1. Därifrån har vi svårt att få hål på dem och komma tillbaka in i matchen resultatmässigt.

Ni har på era tre matcher tagit tre poäng i och med en seger hemma mot Enköping. Vad säger du om er start hitintills?

– Vi är långt ifrån nöjda med inledningen av serien. Men det gäller att blicka framåt och fortsatt tro på vår egen process.

Ni har ju ett till stora delar nytt lag i år. Vad skulle du vilja säga kännetecknar er som lag i år?

– Precis som du säger så har vi i princip ett helt nytt lag, men vi är ett ungt och spelskickligt lag med väldigt stor potential.

Vad vill ni stå för typ av hockey och har ni fått ut det hitintills om man även räknar med försäsongen?

– Vi vill spela en kreativ och fartfylld hockey. Ständigt åka mycket skridskor och vara väldigt jobbiga att möta.

Du har personligen fått en fin start på säsongen med tre gjorda mål och där du även leder den interna poängligan. Hur känns den egna formen?

– Rätt okej start för egen del och det är alltid skönt att se puckarna gå in från start. Men både för min och lagets del finns det mer att hämta.

Nu väntar ännu en hemmamatch för er då vi kommer på besök. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Matcherna mot Brödernas/Väsby är enligt mig en av de roligaste matcherna på säsongen. Jag ser mycket fram emot matchen och hoppas det kommer ner mycket folk till Björkängshallen.

Vad känner du till om oss i år och vad tror du väntar er då?

– Ni besitter mycket tyngd och framför allt en enorm skicklighet. Vi förväntar oss en tuff hemmamatch mot ett hårdsatsande Brödernas/Väsby, där det kommer vara kamp i minst 60 minuter.

Slutligen Daniel: hur tror du ni måste spela för att bli segerrika på onsdag och vilja detaljer tror du framför allt fäller avgörandet?

– Det gäller att vi kommer ut och spelar vårt spel. Vi vill spela med mycket fart, men samtidigt gäller det att vara noggranna i alla situationer och spela med marginaler. Det är också viktigt att vi tar till vara på våra målchanser. Vi har varit alldeles för ineffektiva i början av serien.

// # 13 Daniel Liiv – Huddinge Hockey

För Brödernas/Väsby så gäller det att fortsätta i samma hjulspår som laget gjort i hitintills i serien. Det svårt att klaga på utfallet även fast kanske spelet inte riktigt kuggat i som önskat under vissa delar av matcherna mot såväl Wings som Sollentuna. Men man ska inte kräva alltför mycket när säsongen är så ung utan istället kan man med stolthet konstatera att laget hittat många vägar att såra motståndarna på.

Glädjande nyheter i truppen är att backen Arvid Henriksson är tillbaka i spel igen efter den skada som han ådrog sig i den tredje träningsmatchen borta mot Hudiksvall. Det gör att det är angenäma bekymmer för tränarduon att ta ut laget som ska matchas mot Huddinge.

Sedan tidigare är dock centerduon Ludwig Laband och Nicklas Nousiainen långtidsskadade.

Vid pennan:
Krister Holmgren