Nollat Huddinge gav fjärde raka

Brödernas/Väsby visade prov på ännu en försvarsmässigt stark insats när laget nollade hemmalaget Huddinge och vann med klara 5-0. En stark mittakt bäddade för segern som laget vann med 3-0 och sedan fyllde man på med två mål till i den sista perioden vilket till slut gav den odiskutabla viktorian.

Vi gör en solid insats ikväll hela laget. Bra Boxplay, försvarsspel och målvaktsspel lägger grunden för tre poäng. Eloge till Huddinge som spelar efter sina resurser och gör det svårt för oss, säger tränare André Smulter.

Men matchen inleddes med ett negativt trendbrott för gästerna efter den första spelade perioden i Björkängshallen. Det nämligen eftersom Brödernas/Väsby för första gången på fyra matcher i seriespel inte gick vinnande från en period.

Men det var något som man ärlighetens namn heller inte förtjänade eftersom laget inte riktigt stod att känna igen till en början. Flytet saknades i passningsspelet och istället blev det alldeles för många chansningar med misstag och pucktapp som följd, som ett piggt Huddinge högg som kobror på.

Hemmalaget fick med sig mycket några goda omställningslägen på grund av detta slarv, och där målvakt Isak Johansson var tvungen att ta fram ett bra målvaktsspel för att förhindra en hemmaledning.

Men en sak gjorde i alla fall laget bra till en början och det var spelet i numerära underlägen. Det var vasst då och så även under hela matchen eftersom man städade av dessa på ett utomordentligt fint sätt.

Under mittakten blev det ett helt annat Brödernas/Väsby som spelade. Mer rejält, noggrannare passningsspel och så tog laget även betalt för den högre koncentrationen.

Det faktiskt redan efter femtiotre sekunder då Carl Wassenius pricksköt in ledningspucken. En för övrigt oerhört stark aktion av ”Wasse”, som trots att han hade en Huddingespelare hängande som en klase på hans rygg, och där han därtill blev hakad, så lyckades han hålla undan och trycka in pucken i det bortre hörnet.

Samme målskytt utökade även ledningen i periodens fjärde minut. Det genom ännu ett prickskytte, där han från kanten hittade det bortre krysset. En vacker prestation men förarbetet av Henrik Rommel höll ännu högre klass. Det eftersom han elegant smet emellan två hemmabackar, vek förbi en tredje innan han hittade fram med diagonalpassningen som Wassenius sedermera utnyttjade.

Men det var inte över för det för gästernas del för det. Innan halva perioden ens hade spelats, var ledningen till och med uppe på tre. Det efter en tekningsvinst och där sedan Viktor Hertzberg skottpassade fram till Jeremias Lindewall, som med en hand på klubben, ändå lyckades styra pucken förbi målvakten.

Under den sista halvan av mittakten, gjorde Huddinge ett sista vilt försök att komma tillbaka in i matchen. Men trots en bitvis stark hemmaoffensiv så höll Brödernas/Väsby och Isak Johansson dem stången och där laget bland annat för tredje gången i matchen städade av ett numerärt underläge på ett kontrollerande sätt.

I den sista perioden fortsatte det stabila defensiva spelet från gästernas sida vilket tvingade hemmalaget till enmansshower vilket ofta bara rann ut i sanden.

Brödernas/Väsby hade i perioden full kontroll över händelserna och det spelade ingen roll att Huddinge fick sitt fjärde och femte raka (!) numerära överläge i matchen. De kom ingenstans och när sedan Calle Åsell väldigt kyligt väntade in Marcus Kivelä Carlzon och med en perfekt passning fann hans klubba, så kom även det som helt punkterade matchen. Sistnämnda prickade nämligen luckan mellan målvakten och stolpen vilket gav en fyramålsledning i ryggen.

Matchen avslutades sedan med att Åsell dubblerade kvällens passningspoäng när han hittade fram till Lucas Feuk. Med ett sedan välriktat och hårt skott så spikade Feuk slutresultatet till 5-0 vilket i slutändan får ses som ännu en imponerande insats av Brödernas/Väsby.

Sammanfattningsvis så hackade spelet inledningsvis för Brödernas/Väsby men ett stabilt grundspel, starkt försvarsspel och sedan Isak Johanssons förnämliga målvaktsspel, lade ändå grunden för vändningen. Under mittakten höjde laget tempot i matchen och då kom avgörandet som laget sedan i den sista perioden på ett väldigt kontrollerande sätt kunde ta i mål.

Trots den defensivt stabila insatsen så måste jag ändå ge matchvinnarhatten till forwarden Carl Wassenius. Han var tungan på vågen och var lagets vassaste offensiva vapen ikväll. Två mål och stundtals lekstuga när han befann sig i offensiv zon ger honom tre grisar från matchen.

Två grisar tilldelas målvakt Isak Johansson som fick äran att hålla sin första nolla i seriespel för säsongen. Han behövde kanske aldrig göra någon idioträddning men agerade så lugnt och så säkert varje gång som Huddinge försökte hitta en väg förbi honom.

Sista grisen tilldelas Oscar Lundin som var en klippa i defensiven och som löste Huddinges press med ackuratess.

Efter en så stark försvarsmässig insats måste dock hela backlinjen premieras och offensivt så vill jag skänka några extra plus till Viktor Hertzberg, Calle Åsell, Henrik Rommel samt till Jacob Samuelsson.

Första perioden:
Andra perioden: 0-1 (00.53) Carl Wassenius (Jacob Samuelsson), 0-2 (03.48) Carl Wassenius (Henrik Rommel, Filip Barklund), 0-3 (08.30) Jeremias Lindewall (Viktor Hertzberg, Oscar Lundin).
Tredje perioden: 0-4 (12.12) Marcus Kivelä Carlzon (Calle Åsell, Oscar Lundin), 0-5 (15.37) Lucas Feuk (Calle Åsell, Filip Bratt).
Skotten: 24-27 (7-8, 10-11, 7-8)
Utvisningar: 2-10 (0-4, 0-2, 2-4)
Publik: 195 åskådare, Björkängshallen, Huddinge