Imponerande storseger i Vallentuna

Det var inget snack om var segern skulle hamna efter att ett fokuserat och välspelande Brödernas/Väsby segrade på bortaisen i Vallentuna med hela 6-0. Det efter en rakt igenom imponerande insats där laget aldrig slog av på takten.

Det blev en trevlig lördagseftermiddag där jag tycker att vi står för en gedigen insats över sextio minuter. Roligt att kunna ge tillbaka till alla supportrar som tagit sig dit och skapade en härlig inramning från läktarhåll, säger tränare Jesper Kemi.

Matcherna borta mot Vallentuna brukar bli täta, jämna och hårda bataljer varför det inför matchen kändes lite ovisst hur detta egentligen skulle sluta. Men denna lördag kväll var det i ärlighetens namn bara jämnt under matchens inledande åtta minuter. För efter att Filip Barklund mot mitten av den första perioden, i lagets enda numerära överläge för matchen, smällde in ledningspucken, så var det i princip bara ett lag på isen som bestämde villkoren.

Det blev därefter en ganska enkel väg till segern för Brödernas/Väsby som både imponerade och dominerade i derbyt inför ett härligt stort bortafölje på läktarplats.

Laget hade en klar plan att hitta vägar förbi hemmaplogen som stod i mittzonen för att försöka samla in anfallen från gästerna. Vallentuna lyckades ikväll inte alls fånga upp ett puckskickligt och skridskostarkt Brödernas/Väsby som tack vare stor variation i passningsspelet gång efter annan sågade sig förbi försvarsmuren.

Dock var det en lång och genomskärande passning från Carl Wassenius som gav möjligheten till utökningen till 2-0. Den träffade Henrik Rommel alldeles perfekt vid offensiva blå linjen och där han sedan i ensam majestät stormade sig fram i ett friläge. Målvakten räddade dock såväl det första som andra avslutet men i det tredje försöket behövde han ge vika när Rommel rullade in pucken.

Brödernas/Väsbys formation med Rommel, Wassenius och Hertzberg firade för övrigt stora triumfer under den första perioden och det var också denna trio som låg bakom att gästerna hade en 3-0 ledning med sig efter den första perioden. Det efter en stark offensivt byte och där kapten Viktor Hertzberg till sist hittade fram till ”Wasse” som från nära håll distinkt tryckte in pucken via målramen.

Hemmalaget kom ut hungrigare och mer intensiva under mittakten och ställde gästerna inledningsvis på lite prov. Men trots det utökade Brödernas/Väsby ledningen till 4-0 redan i periodens tredje minut efter att laget utnyttjat en spelomställning.

Jacob Samuelsson var det som utökade gästernas ledning när han frispelades från mittzonen. Genom några snabba skär gjorde han sig oåtkomlig och sedan var han kall i friläget när han väntade ut målvakten innan han skickade in pucken in till nätmaskorna.

Hemmalaget fick sedan lite hjälp av domaren för att utjämna matchbilden eftersom Brödernas/Väsby under mittakten, drog på sig tre raka utvisningar. Hemmalaget fick till och med spela fem mot tre vid ett tillfälle men ett starkt defensivt arbete från gästerna redde ut stormen.

I spel fem mot fem var det sedan främst spel i hemmazonen och väl där hittade gästerna vägar fram till chanser. Det gav till slut lagets femte mål efter ett längre anfall och där backen Rasmus Sörgardt med en väldigt intelligent passning, som sågade sig igenom hela hemmaförsvaret och fram till Henrik Rommel, som bara behövde sätta klubban till, innan han skickade in pucken.

Den sista perioden blev av förklarliga skäl en ganska avslagen historia där matchen sedan länge var avgjord. Men Brödernas/Väsby slog för det aldrig av på koncentrationen och tempot som var där matchen igenom.

Det gav till slut ännu ett mål och där backen Filip Bratt var den som blev sist på pucken. Det efter att ännu ett långt anfall och där han till slut hamnade meterna framför mål och efter en precis passning från Wassenius, enkelt kunde stöta in sitt första mål för Brödernas/Väsby för säsongen.

Sammanfattningsvis så var det en fröjd att se laget ta sig an Vallentuna i detta derby. Det var fokuserat, koncentrerat och så lös hela laget av spelglädje vilket gav med sig att laget aldrig gav hemmalaget skuggan av en chans denna lördagskväll.

Henrik Rommel hade såväl tempo, kyla och en aggressivitet vilket gjorde honom till ett alldeles för stort hot för ett Vallentuna som egentligen aldrig klarade av att hantera honom. Denna fina insats gav två mål och därtill en målgivande framspelning och av mig får han tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till energiknippet Filip Bratt som var en fröjd att skåda ikväll. Benen gick som trumpinnar och sedan komponerade han det spelet men härlig tajming vilket till slut gav välförtjänt utdelning i form av både mål och assist.

Sista grisen tilldelas Filip Barklund som hade gott tempo i kroppen och som ideligen skapade sår i hemmalaget, tack vare hans fräna fart och framfusighet.

Men storsegern idag ska hela laget ha sin del utav eftersom samtliga formationer kuggade i och längst bak var Victor Olsson återigen säkerheten själv och höll säsongens andra nolla. Alltid i sig imponerande även fast han ikväll inte direkt ställdes på några större prov då Vallentuna hade svårigheter att skapa chanser mot ett väldigt starkt defensivt spelades Brödernas/Väsby.