Ronny inför Dalen borta!

Bois tränare Ronny Helander var riktigt nöjd med den första träningsmatchen som innebar seger mot Grästorp med 4-1. Nu har det gått en vecka och det är dags för match nummer två för försäsongen. Denna gång blir det tuffare motstånd, då topplaget Dalen står som motståndare. Ronny Helander låter dock full av tillförsikt när hemsidan når honom under tisdagskvällen. 

Nu har du fått analysera Grästorpsmatchen några dagar, vad har du att säga om den?

– Det blir lite samma intryck som jag hade direkt efter matchen. Att vi startar fantastiskt bra och håller oss till det vi sagt att vi ska göra, Sedan i andra så kände man kanske att vi varit lite överlägsna i den första perioden, och då vill man göra lite extra, hålla i pucken lite mer och så där. Då går tempot ner och vi sätter oss själva i skiten. Men vi steppar upp igen i tredje perioden, vi når kanske inte upp i samma nivå som i den första, men vi lyfter oss ändå och det är inte alltid man lyckas med det under en match. Så ett bra pucktempo och bra presspel, det var mycket som var bra.

Ja presspelet satt verkligen bra, ni gav Grästorp inte många sekunder i fred vare sig i anfallszon eller försvarzonen!

– Det är lite en idé vi har att utveckla det spelet, sedan kommer det inte alltid gå, men det var kul att vi lyckades i första matchen. Jag tycker vi understödde varandra bra i mångt och mycket och då blir det jobbigt att möta oss. Samtidigt har vi lång tid att nöta på det och att utveckla fler detaljer i det. Nu har man mer jobbat i stora drag, men det lyckades bra, och det var kul.

En annan detalj jag gillade: Backarna sög inte på pucken utan levererade snabba pass på spelare i fart!

– Ja det har vi också pratat om i stora drag, att sätta igång spelet snabbt och den polletten trillade ner direkt. Då vet man att vi har en grund hur vi ska spela, sedan jobbar vi mer i detalj med det framöver med, men det känns inte som så avlägset som man kanske trodde innan. Kul att spelarna anammade det med, så de inte söker något annat, men följer alla det vi kommit överens om blir det bra i slutändan.

Den sista detaljen jag gillade var rakheten i spelet, man drev på kassen i förstavåg och var på plats när skotten kom!

– Det var egentligen grunderna som vi pratat om: Att spela presspel, sätta igång spelet snabbt och gå rakare på mål, det har varit våra grundbultar och alla delar fanns med på ett bra sätt tycker jag redan från start. Vi har speediga spelare med bra passningsspel, och kommer vi med fart in på mål blir vi jobbiga att möta.

Jag ska sätta dig på pottkanten lite och be dig lyfta fram några spelare du tycker var värda det?

– Jag tycker att det är svårt att frångå Kevin Engvall som gör två mål. Sedan Max Wennlund som gör första målet och är på plats där vi vill att man ska vara. Backsidan var riktigt bra med, men Viktor Nilsson Westlund med sitt fysiska spel och rakheten i spelet. Så där har du tre namn. Men det var många som gjorde det bra, det kommer bli konkurrens om platserna i vinter, det syntes!

Vad har ni gjort sen i onsdags?

– Vi tryckte på hårt torsdag-fredag, sedan tog vi en ledig helg, och nu har vi tränat måndag-tisdag. Det har sett rappt ut, vi hoppas på att ta steg undan för undan. Men jag tycker de har bra genomförande på träningarna och det märks verkligen att de är lyhörda och lyssnar, och det är redan gött snack på isen. Så det finns inget att anmärka på, alla är dessutom friska och krya utom Linus Lööf. Det är alltid skönt att kunna vara nästan fulltaliga.

Då väntar ny match imorgon, då ni begär er till Norrahammar för att möta Dalen. Vad har du för tankar inför den matchen?

– Det ska bli roligt, vi möter en seriekonkurrent och vi vill göra bra ifrån oss. Det brukar bli härliga bataljer mot Dalen, roliga och fartfyllda fajter. Så det ska bli roliga att ta oss an dem.

Då kommer vi till formationer, ändrar du något på dem?

– Ja vi har sagt det att de första 3-4 matcherna kastar vi om friskt så alla får chansen att visa upp sig. Så det blir ganska mycket nya formationer. Så här mönstrar vi laget imorgon:

Backar

#26 Viktor Nilsson Westlund – Jonathan Cederqvist

#8 Felix Bergkvist – #71 Manne Håkansson

#95 Anton Blomberg – #28 Joel Cruus

#77 Marwin Wedemo

Kedjor

#63 Anton Persson – #10 Max Wennlund – #91 Kevin Engvall

#11 Wiggo Weinö – #64 Lukas Larsson – #19 Adam Karlsson

#49 Alex Fält – #94 Emil Smedberg – #63 Andreas Axelsson

#18 Jesper Lindén – #13 André Astely Rydberg – # 90 Joel Benjaminsson

Carl-Johan Gustavsson och Tobias Aronsson stannar hemma,. Vi sa det att vi låter några etablerade stanna hemma och träna istället så att de unga får chansen att visa upp sig under träningsmatcherna med.

Vad vill du se förbättras imorgon?

– Att vi tror på det vi gör i 60 minuter, att vi spelar med frenesin vi visade upp senast och bygger på det vi tränat på. Att vi visar på match det vi tränat på. Det finns några saker vi kommer trycka på, men det skiljer inte mycket från senast. Snabba spelvändningar, rejäla i pressen, och rakheten. Det är  viktigt att visa att vi kan göra det hela tiden och i olika lägen. Så att fortsätta nöta på och sätta idén så fort som möjligt, så kan man gå in och finjustera saker sen. Men jag tror det kommer se bra ut, det har verkligen sett bra ut på träningarna. Men vi har inte tränat något special teams ännu, det kommer senare.

Imorgon väntar ett etablerat topplag i ettan, tror du på en tuffare fajt imorgon?

– Det är svårt att säga, men Dalen har varit i toppen av ettan i flera år nu. Men då får vi se om vi kan spela mot bra motstånd med. Vi har farten på träningarna och nu vill vi ha med oss den till matchsituationerna med, men jag är som sagt var inte orolig. Sedan spelar vi lite tajtare med, onsdag- fredag (Forshaga borta), men vi hoppas att vi ska kunna hålla ihop det ändå.