Vi studsar tillbaka efter kämpa insats mot Kalix!

💙💛💙Härlig vinst i Kalix💛💙💛

Lagen känner på varandra första minuterna. Efter 3.09 har vi en jättechans. Efter 5.15 får Tim Dackell en jättechans när han får en fin pass in i slottet. Vi fortsätter pressa och efter 6 minuter har vi en puck i stolpen. Efter 7.05 serverar Rasmus Larsson pucken till Joel Linnander som snyggt gör 0-1. Efter 7.39 får vi utvisning på Gustav Kapborg. Med en tät box klarar vi utvisningen! Efter 10.24 gör Didrik Lif 0-2 på pass av Rasmus Hedin och Edvin Stegfeldt efter ett bra anfall. Efter 14.25 får vi problem i egen zon när Marcus Karlsson tappar klubban och Kalix får tryck på oss och gör 1-2. Efter 17.33 serverar Dennis Von Walden snyggt Emil Gabrielson som trampar in och gör 1-3. Efter 18.30 styr Didrik Lif in Max Mattssons skott till 1-4. Emil Gabrielson hinner få ett friläge i sluts sekunderna men inget mål denna gången.
Skotten: 17-14

Efter 27 sekunder i andra kommer Emil Gabrielson fri men blir upphakad. Straffslag tilldelas men Emil skjuter utanför. Kalix får ett långt anfall på oss efter dryga 3 minuter. Vi fick kämpa hårt för att få till ett byte. Efter ca 5 minuter serverar Damian Szurowski en fin pass till Dennis Von Walden som får friläge men inget mål. Efter dryga 8 minuter har vi ett långt anfall som tyvärr slutar med att Oscar Sarhus åker ut efter 8.17. Återigen spelar vi ett bra boxplay och reder ut utvisningen. Efter 14.01 gör Gustav Kapborg 1-5 efter ett långt anfall på pass från Gustav Eurenius och Oscar Sarhus. Efter 18:37 slarvar vi i anfallszon och Kalix kontrar in 2-5. Direkt efter tekning gör de även 3-5. Tråkigt slut på perioden där vi förövrigt bränt flertal bra målchanser.
Skotten: 14-9

Bra chans efter ca 30’sekunder när Emil Gabrielson passar Olle Dahlman. Spelet böljar fram och tillbaka lite för mycket för att vi ska vara nöjda. 7.41 in i perioden drabbas Kalix av en utvisning. 8.21 slår Oscar Sarhus in en retur assisterad av Mateusz Szurowski och Gustav Eurenius. 12.46 in i perioden drabbas Kalix av ytterligare en utvisning. Inget mål denna gången. Svettigt ini det sista men wow vilken match killarna gör. Mycket skönt att studsa tillbaka.
Skotten: 11-11
Totalt: 42-34