Vinst över Huddinge i sudden!

💙💛💙 Vinst över Huddinge 💙💛💙

Inspirerande första 5 minuter där vi skapar några bra målchanser. Efter 6.54 får vi utvisning på Olle Dahlman. Med 21 sekunder kvar av utvisningen gör Huddinge 0-1. Lagen byter målchanser efter målet. Efter 11:08 blir det gruff bakom vårt mål och det blir en dubbelutvisning, där Huddinge dessutom får en spelare utvisad 2+2. 13:10 passar Linus Edström till Oscar Sarhus som gör 1-1. 14:44 får Huddinge utvisning igen. Viktor Mattson får ett skott i virket, men inga mål denna gången. Med 3:08 kvar åker Oscar Bramberg ut 2 minuter. Ludwig Andersson får en fin målchans fint framspelad av Oscar Sarhus. Inget mål tyvärr. Med 6 sekunder kvar av utvisningen drabbas Huddinge av en utvisning. Vi skapade en hel del bra målchanser sista minuten.

Skotten:  13-11

Redan efter 11 sekunder i andra åker Dennis Von Walden ut 2 minuter. Vi reder ut boxplay med tätt spel. Efter dryga 5 minuter spelade pressar Huddinge oss och skapar flera målchanser. Efter 6:38 gör Huddinge 1-2 efter en tilltrasslad situation. Efter 8:08 gör Huddinge en ”puck out” när de ska rensa och får en tvåa. Wings behöver bara 34 sekunder när de sätter upp ett bra spel där Rasmus Larsson och Oscar Sarhus passar till Didrik Lif som gör 2-2. 10:03 skjuter Huddinge i virket men inget mål. Efter 12:31 fuskar vi med jobbet i egen zon och Huddinge gör 2-3. 17:11 in i andra perioden kontrar vi och Dennis Von Walden och Oscar Bramberg passar Ludwig Andersson som snyggt går runt sin bevakning och skjuter 3-3 snyggt i krysset. 35 sekunder kvar av andra får vi ett gyllene läge men Sarhus bränner.

Skotten: 9-12

Första 8 minuterna av tredje är Hawaii betonade och lagen byter målchanser med varandra. Efter 7:41 drabbas Huddinge av 2 minuter för Cross -checking. Med 30 sekunder kvar av utvisningen spelar Lukas Cederholm upp till Oskar Bramberg som hittar Alex Ek som snyggt gör 4-3. 12:11 får vi fler chanser men inget mål. Med 4:08 kvar tar Huddinge time-out, och plockar ut målvakten. Med 1:11 kvar är Tim Dackell ofin nog att kvittera till 4-4.

Skotten:  12-10

Jämn förlängning. Efter 3:05 får Huddinge utvisning för Too many Player. Med 30 sekunder kvar gör Alex Ek kvällens andra mål och segermålet till 5-4.

Skotten: 34-33

Häggen kommenterar
”Det var skönt att säkra två poäng idag, vilket trots allt var det viktigaste. Vi skapade många bra lägen i powerplay och det var positivt att vi fick utdelning där. Vårt spel 5 mot 5 fungerar bra i anfallszonen, men vi behöver bli mer desperata och fokuserade när vi väl får de avgörande lägena. Det känns som att vi saknar den där sista skärpan för att sätta dit puckarna när vi verkligen behöver det.

Samtidigt är det tydligt att det finns en del kvar att jobba på, både i vårt defensiva och offensiva spel. Vi måste bli mer konsekventa över 60 minuter och minimera de misstag som ger motståndarna onödiga chanser. Men det finns mycket positivt att ta med oss från dagens match, och vi fortsätter att bygga vidare på det.”

Resultat 5-4 våra mål gjordes av